Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Spotify'dan Apple'a güncelleme suçlaması! - Teknoloji Haberleri

        30 milyonu aşkın ücretli üyeyle, dünyanın en popüler müzik uygulaması Spotify, Apple'ın kasıtlı olarak Iphone'daki Spotify uygulamasını güncellenemediğini ve kullanıcılara ödeme yaptırmadığını iddia etti

        Apple'ın müzik uygulaması iTunes'un 15 milyon kullanıcısı var.

        Spotify'ın şirketinin başdanışmanı Horacio Gutierrez, Apple'ın hareketinin anti-rekabetçi olduğunu vurgulayarak iş dünyası ile ilgili hukuk kurallarını ihlal ettiğini söyledi. "Apple onay sürecini hızlı bir şekilde kullanamayarak, rakiplerini alt etmeye çalışıyor" dedi.

        İZİN VERMİYOR

        Spotify, en son güncellemeden sonra Apple'ın ödeme sistemini izin verilmiş olduğu halde kabul etmediğini iddia etti. Bununla birlikte, Apple'ın da alternatif bir ödeme sisteminin kullanımına izin vermediğini açıkladı.

        Spotify, kullanıcılarının mağdur olmasını engellemek amacıyla, internet sitesinde bir açıklama yaptı. iTunes'taki Spotify uygulamasının daha pahalı olduğuna vurgu yapan şirket, kullanıcıların ödemeleri kendi sitesi üzerinden gerçekleştirmesini istedi: Apple, iTunes ve App Store üzerinden gerçekleştirilen üyeliklerde ek bir ücret uygulamamızı zorlamaktadır. İyi haber ise, fazladan ödeme gerek yok: Spotify'ı, Spotify.com üzerinden ödeme aracı ücretini atlaman ve direkt olarak bize gelmen anlamına gelmektedir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ