Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Su geçirmeyen Androidli telefon tanıtıldı - Teknoloji Haberleri

        Panasonic 'in yeni cep telefonu ELUGA, 103 gramla Avrupa'daki en hafif Android akıllı telefonlardan biri. Su geçirmez olmasının yanı sıra ELUGA, ince çerçevesi sayesinde telefon gövdesinin %66'sını kaplayan pazardaki en büyük ekran oranına sahip bulunuyor.

        Telefonun tüm profili boyunca değişmeyen 7,8 mm genişlik ve ultra ince ELUGA'nın 8MP kamera lensi hiçbir çıkıntı yapmadan, telefonun şasisi üzerinde yerleştirilmiş

        Telefonun özellikleri şöyle:

        * 123x62.0x7.8mm çerçevesiyle ultra ince, D şeklinde tasarlanmış çerçeve

        * Uluslararası IP57 su geçirmezlik standardı ve toz geçirmeme özelliği. 1 metre derinliğe ve yarım saate kadar suda korunma özelliği. Yakınında veya içinde en fazla 8 saat bırakılması durumunda toza karşı koruma (75 mikrometre veya altında çapta/zarar gelecek şekilde bırakılmaması durumunda)

        * ‘Yakın Alan İletişimi’ (NFC) teknolojisine sahip olan telefon, temassız ödemeler de dâhil olmak üzere, dokunma gerektirmeyen etkileşimlere hazır

        * 4,3 inçlik, 960x540, OLED QHD ekran

        * ‘Sürükle ve Paylaş’ özelliği sayesinde kullanıcılar kablosuz bir şekilde telefondan televizyona veya bulut hizmetlerine fotoğraf gönderebiliyor veya telefondaki videolarını televizyonda izleyebiliyor. Telefon ayrıca evdeki diğer elektronik cihazlar için (televizyon, Blu-ray oynatıcı ve kayıt cihazı, ev sinema sistemi veya dijital kamera) uzaktan kumanda olarak da kullanılabiliyor.

        * 8 GB'lık entegre belleğe sahip 8MP oto-odaklanma özelliğine sahip kamera

        * Android Gingerbread (2.3.5. sürümü) yazılımına sahip 1GHz'lik çift çekirdekli işlemci (OMAP4430). Android Gingerbread'in 2.3.5 sürümü 2012'nin yaz aylarında Ice Cream Sandwich sürümüne yükseltilecektir.

        Panasonic Sistem İletişimleri Avrupa Genel Müdürü Toshiya Matsumura konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

        "Son birkaç yılda akıllı telefon cihazlarının sayısında görülmemiş bir artış yaşanmasına rağmen bugüne kadar hiçbir ürünün stil ve içerik arasında bu kadar güçlü bir bağ kurabildiğine inanmıyoruz. ELUGA ile stil, fonksiyon, tasarım ve en iyi teknolojinin uygun bir fiyatla sunulabileceğini kanıtlamaya hedefliyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ