Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Oyunları giyilebilir bilgisayarla oynayacağız - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK / Necdet ÇALIŞKAN

        Counter-Strike, Half Life ve Steam oyunlarının geliştiricisi Valve, konsol ile oyuncuyu “giyilebilir bilgisayar”la birleştirecek.

        GOOGLE’ın telefon, fotoğraf, video, harita ve GPS teknolojilerini birleştiren internet tabanlı gözlük projesi Project Glass, oyun sektörünü de heyecanlandırdı. Counter-Strike, Half Life ve Steam gibi oyun serilerinin geliştiricisi Valve Corporation, uzun süredir üzerinde çalıştığı donanım projesinin “giyilebilir bilgisayar” olduğunu duyurdu.

        TERMİNATÖR’ÜN GÖZÜYLE

        1996’da kurulan ABD merkezli Valve’nin oyun yazarı Michael Abrash, şirketi adına üzerinde çalıştığı giyilebilir bilgisayarın “Terminatör” filmlerindeki Arnold Schwarzenegger’in gözünden dünyayı görmemiz gibi bir deneyim yaşatacağını söyledi. Michael Abrash, “Proje henüz araştırmageliştirme aşamasında ve bu teknolojinin yerleşmesi yılları alabilir, ancak giyilebilir bilgisayar 20 yıl sonra standart hale gelecek” diye konuştu.

        3-5 YIL SONRA

        Valve’den önce Microsoft ve Id Software’de çalışan, 1990’lı yıllarda Doom ve Quake oyunlarının geliştirilmesinde rol alan Abrash’ın Vale’deki resmi blogunda henüz ayrıntılarını vermeden paylaştığı çalışma, şimdiden oyunseverleri heyecanladırmaya yetti. Çoğu oyun tutkununun en büyük hayallerinden biri olan “giyilebilir bilgisayar” projesi, henüz ilk gününden yerli ve yabancı oyun siteleri ve forumlarında en çok tartışılan konular arasına girdi. Bu giyilebilir teknolojinin yeni bir oyun konsolu projesine dayandığı da gelen ilk haberler arasında. Valve’nin bu yeni teknolojik donanımla ilgili iş ilanı verip, patent başvurusu yaptığı belirtilirken, giyilebilir bilgisayarın bir ürüne dönüşmesi için en az 3-5 yıl gerektiği ifade ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ