Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler 4A, 4B ve 4C emekli maaşı hesaplama! 2019 emekli maaşı ne kadar? - Merak Edilenler Haberleri

        4A, 4B ve 4C emekli aylık bilgisi E Devlet'ten nasıl sorgulanıyor. Emeklilik için tüm şartları yerine getirmiş ve maaş beklentisi içindeyseniz E Devlet üzerinden emekliliğiniz onaylanır onaylanmaz maaş bilginizi görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda emekli olup da maaşınızdaki kesintileri ya da alacağınız ek geliri öğrenmek için de aynı yolu kullanabilirsiniz. Adım adım emekli maaşı/aylık bilgisi sorgulama için haberimize göz atmanızı öneririz.

        2019'DA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

        SSK ve Bağkur emekli aylıkları yüzde 10.2 oranında artırılacak. Bu artışla 2008 öncesi emekli olanlar için,

        En düşük SSK emekli aylığı 1.747 TL'den 1.904 TL'ye,

        En düşük Bağkur emekli aylığı 1.475 TL'den 1.608 TL'ye,

        En düşük tarım Bağkur'lu emekli aylığı da 1.164 TL'den 1.269 TL'ye yükselecek.

        SSK ve Bağkur emekli aylıklarına ocak ve temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemdeli enflasyon oranında zam yapılıyor. Bu çerçevede geçen yıl ocakta yüzde 5.69, temmuzda yüzde 9.17 oranında zam yapılmıştı.

        ADIM ADIM E DEVLET'TE EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

        SGK hizmetlerinden faydalanmak için öncelikli olarak E Devlet şifresine ihtiyaç vardır. Şifreyi PTT'den temin ettikten sonra ya da daha önce bu işlemi yaptıysanız mevcut şifreniz ile sisteme giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra E Devlet Kapısı'ndaki arama kısmına 4A emekli aylık bilgisi ya da 4B emekli aylık bilgisi (4C için de geçerlidir) yazarak kısa yoldan ulaşabilirsiniz. Listede aylık bilgisi kısmına tıkladıktan sonra açılan sayfada aylık gelir bilginize detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bu sayfada aylık kesintiler de görüntüleyebilirsiniz.

        REKLAM

        Emekli aylık bilgisi sayfasında maaş ve ek ödeme bilgilerinin yanı sıra aylık başlangıç tarihi, 2000öncesi aylık bağlanma oranı, 2008/10 sonrası aylık bağlanma oranı, 2000 öncesi gün, 2008/10 öncesi gün, 2000-20008/10 arası aylık bağlanma oranı, intibak aylık bağlanma oranı, 2000-2008 arası gün, gösterge, sigortalının en son çalıştığı sektör, toplam gün bilgileri de yer alır. Aynı şekilde 4B ve 4C üzerinden emekli olanlarda aylık bilgilerinin yanı sıra detaylı bilgiye de 4B/4C emekli aylığı bilgisi sayfasından ulaşırlar.

        Ayrıca 4A Almanya/Bulgaristan emekli ödemeleri de aynı yol izlenerek görüntülenebilir.

        SGK AYLIK HESAPLAMA

        SGK'nın resmi sayfasından aylık hesaplamayı istenen kimlik bilgilerinizi doldurduktan sonra görebilirsiniz. Yani https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresine giriş yaptıktan sonra TC. kimlik numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum tarifi ilgileriniz ile sorgulama yapabilirsiniz.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ