Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Emekli Emekli zammı ne kadar olacak? 2020 Emekli zam oran tahminleri - Sosyal Güvenlik Haberleri

        Emekli zammı ne kadar olacak? Soruları yeni yıla sayılı aylar kala vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Milyonlarca emekli yeni yılda alacağı zammı beklerken zam oranları da netleşmeye başladı. Peki, SSK ve Bağkur emekli zam oranları ne kadar olacak? İşte 2020 emekli zam oran tahminleri...

        EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

        Yeni ekonomi programında yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 15.9'dan yüzde 12'ye çekildi. Buna göre emekliler için Ocak zammı yüzde 6.65 olacak. Ek ödemeler ve promosyonlar hariç SSK ve Bağlır emekli maaşları 80 TL ile 372 TL arası artacak. Zamlı maaşlar ise Ocak ayında hesaplara yansıyacak.

        2020 EMEKLİ ZAM ORAN TAHMİNLERİ

        2019'un ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak artışı yüzde 6.65 ya da yüzde 7.3 olarak bekleniyor.

        REKLAM

        Bu tahminler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 413 liraya varan artış yaşanacağını ortaya koyuyor.

        Halen bin 181 lira olan en düşük aylık; zam oranı yüzde 6.65 olursa bin 260, yüzde 7.3'e ulaşırsa bin 268 liraya çıkacak.

        En yüksek aylık ise 5 bin 660 lira seviyesinden yüzde 6.65 artış yaşanırsa 6 bin 37, zam yüzde 7.3 olursa 6 bin 74 liraya ulaşacak.

        EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

        Emekli maaşı hesaplama işlemi Sosyal Güvenlik Kurumu resmi sitesi üzerinden yapılabiliyor. SGK üzerinde açılan sayfaya TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, Baba Adı, Nüfusa kayıtlı olunan il ve Doğum Tarihini gün ay ve yıl olacak şekilde girildiğinde hesaplama yapılabiliyor.

        EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA
        Haberi Hazırlayan: Büşra Kamış
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ