Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Seyahat Eteklerine başkent kurulu tırmanış rotası: Masa Dağı
        1

        Afrika'nın en gözde turistik merkezlerinden, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin 3 başkentinden biri olan Cape Town'u eteklerinde barındıran Masa Dağı, aynı zamanda kıtadaki en popüler tırmanış rotalarından biri olma özelliği taşıyor.

        2

        AA'nın haberine göre Masa Dağı Milli Parkı, 2 bin 200'den fazlası sadece bu yöreye ait 8 bin çeşitten fazla bitkiye ve yaklaşık 1400 hayvan türüne ev sahipliği yapıyor.

        3

        Bir masa üstü gibi düz olan zirve kısmı nedeniyle uzaktan bakıldığında devasa bir masayı andıran bu dağ, sağlam kaya yapısı ve eşsiz doğa manzarasıyla dünya genelinden tırmanışçıların uğrak noktalarından biri oluyor.

        4

        Tırmanıcıları da dağın 1083 rakımlı zirvesinde büyüleyici bir okyanus ve kent manzarası karşılıyor. Bu manzarayı görmek ve etkileyici atmosferi yaşamak isteyen ancak tırmanmayı ya da yürümeyi tercih etmeyen ziyaretçiler için teleferik seçeneği de mevcut.

        5

        MASA DAĞI, SAĞLAM KAYALARIYLA ÇOK İYİ OLANAKLAR SUNUYOR

        Yarım asırdan uzun süredir tırmanış yapan 74 yaşındaki Cape Town'lu tecrübeli tırmanışçı Andy Killick, Masa Dağı deneyimini, dağın özelliklerini ve tırmanış sırasında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

        6

        Killick, ilk olarak gençlik yıllarında tırmanışı öğrendiği Masa Dağı'na emeklilik yıllarında yeniden tırmanmaktan büyük keyif aldığını belirterek, "Bu dağa tırmanmak müthiş. Havası çok iyi, kayaları sağlam, kolay kolay kırılmaz. Bütün bunlar Masa Dağı'nı tırmanışçılar için iyi bir rota haline getiriyor" dedi. Dağın, tırmanış meraklılarına çok sayıda farklı rota sunduğunu ifade eden Killick, zirveye tırmanışın tam bir gün aldığını kaydetti.

        7

        Killick, Masa Dağı'nın aynı zamanda bir milli park olmasının dolayı geceyi dağda geçirmenin yasak olduğunu hatırlatarak, "Kamp yapmak isteyenler dağın diğer tarafındaki Hout bölgesinde harika bir deneyim yaşayabilirler" diye konuştu.

        8

        "TIRMANIŞ SIRASINDA ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİ ŞARTLARI TEHLİKELİ HALE GETİRİYOR"

        Tırmanış sırasında yaşanabilecek olası kazalara da değinen Killick, "İnsanlar Cape Town'a geldiklerinde bu etkileyici dağa tırmanmak istiyor ancak bazıları gerekli tecrübe ve tekniğe sahip olmadığından sıkıntı yaşayabiliyor. Kayalardan düşüp yaralananlar ve hatta bazen ne yazık ki ölenler oluyor" dedi.

        9

        Killick, Masa Dağı'nda yaşanan ani hava değişimlerinin de tırmanışçıların karşılaştıkları güçlüklerden biri olduğuna dikkati çekerek, özellikle aniden meydana gelen yağışların şartları tehlikeli hale getirdiğini söyledi.

        10

        Cape Town'u ziyaret eden tırmanış ve doğa yürüyüşü meraklılarının Masa Dağı'nı mutlaka görmesini tavsiye eden Killick, "Buraya gelecek amatör ve profesyonel tırmanışçılara bu deneyimi tatmaları için yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız" dedi.

        11

        MASA DAĞI TELEFERİĞİ

        Yürüyüş veya tırmanışı tercih etmeyen yahut zamandan tasarruf etmek isteyen ziyaretçiler, dağın zirvesine gerçekleştirdikleri çıkış ve inişlerde teleferik hattını kullanıyor. Yaklaşık 5 dakika süren ve fotoğraf meraklılarına eşsiz pozlar yakalama fırsatı sunan bu teleferik yolculuğunun maliyeti ise çıkış-iniş 300 Güney Afrika randı (yaklaşık 260 TL).

        12

        Masa Dağı Teleferik firmasından edinilen bilgiye göre, haftanın her günü, yaz sezonunda 08.00-20.30 saatleri arasında hizmet veren teleferik hattında seferler her 10-15 dakikada bir gerçekleştiriliyor. Bununla birlikte sefer saatleri mevsime ve hava şartlarına göre değişkenlik gösterebiliyor. Teleferik aracının zemini ise çıkış veya iniş sırasında 360 derece dönerek yolculara panoramik bir görünüm sağlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ