Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EYT PRİM GÜN SAYISI: Tablo Hazır! 2023 EYT prim gün sayısı ve sigortalılık süresi tablosu!
        1

        EYT prim gün sayısı ve sigortalılık süresi hesaplama tablosu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından gündeme geldi. 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigorta girişi olan 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanınan EYT düzenlemesi emeklilik için prim gün sayısı ve sigortalılık süresi sorgulaması SGK'nın hazırladığı tablodan sorgulanabiliyor. İşte, 2023 EYT prim gün sayısı ve sigortalılık süresi tablosu...

        2

        EYT DÜZENLEMESİ KOMİSYONDAN GEÇTİ!

        Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

        3

        AKBAŞOĞLU EYT'Lİ OLMA ŞARTINI AÇIKLADI

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu.

        Düzenleme 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olan çalışanları kapsıyor. Yani 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlar yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olacak.

        4

        İşte, Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın yazısından satır başları...

        Milyonlarca kişinin beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Düzenlemeye göre EYT’de kademeli prim günleri aranacak. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar yaş dışındaki koşulları yerine getirerek emekli olabilecekler.

        5

        SSK’lılar 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününe tabi olacaklar. Kademeli prim günü 5000’den başlayarak 5975 güne kadar çıkacak.

        6

        BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı’na tabi olan kadınlar 7200, erkekler ise 9000 prim gününü doldurarak olabilecekler.