Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Antalyaspor yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        Fenerbahçe - Antalyaspor maçında çok konuşulan penaltı pozisyonu için otoriteler devam kararının doğru olduğunu belirtti:

        2

        RIDVAN DİLMEN:

        Antalyaspor'un penaltı beklediği pozisyon penaltı değil. Bunu neden o kadar uzun izlediler anlamadım. Eli zaten kaçırmaya çalışmış, oraya gelen topta penaltı olur mu? Nereye kaçıracak o eli?

        3

        ERMAN TOROĞLU:

        Szalai açıyor elini vuruyor, bu görüntülere göre bence penaltı. Hakemler 3-4 dakika konuşuyorlar. Fenerbahçe defansından top uzaklaştığında, tekrar top döndüğünde topla oynayan Antalyalı oyuncu ofsaytta. Bunu göstermiyorlar. Anlatıyorlar Fırat'la ama ofsayt çizgisi çekilmedi. Ben görmedim. Ekrana gelmesi gerekiyor. Bu tarz bir yayın yaparsanız cinayet işlersiniz. Ofsaytı çekince penaltıyı tartışmayacağız.

        4

        BÜNYAMİN GEZER:

        Buna net penaltı diyenlere ben bir şey diyemiyorum. Ben farklı bir pozisyon izliyorum herhalde. Beklenmeyen top, yakın mesafe, kollar doğal. Ne var bunda ya? Buna nasıl 'penaltı' derler ya?

        5

        BÜLENT YILDIRIM:

        1- El mi topa gidiyor, top mu ele geliyor? Top ele geliyor... 2- Szalai, vücudunu doğal olmayan bir şekilde büyütüp genişletiyor mu? Bunlara baktığımda doğal bir temas görüyorum. 'Devam' kararı doğru.

        6

        DENİZ ÇOBAN:

        Oyuncu bir hamle yaparken, o hamlesinin doğal hali midir bu kol? Bu doğal bir hal. Bu tamamen doğal bir konum. Bu bir çarpma. Asla penaltı değil. Kural kitabında da yeni ifade var. Penaltı değil.

        7

        AHMET ÇAKAR:

        Top eline çarpsa bile penaltı değil. El doğal konumunda çünkü. Kaldı ki top Attila'nın eline bile çarpmıyor. Attila elini arkaya atarken omuz başına çarpıyor.

        8

        REHA KAPSAL:

        Daha önce ofsayt var bir kere. Pozisyonu değerlendirmeden önce ofsayt.

        9

        MAÇ DEĞERLENDİRMELERİ VE TRANSFER VURGUSU

        Spor yazarları, Fenerbahçe'nin Antalyaspor karşısındaki performansını ise şöyle yorumladı:

        10

        ERCAN GÜVEN / MİLLİYET

        "Sezonun taraftarla ilk buluşması zafere dönüştü ama Fenerbahçe seyircisinin ağzında buruk bir tat, kafasında soru işaretleri bıraktı: Bu sistemle bu sezon biter mi? Ne diyelim; bitmemiş transferde umut var!"

        11

        ŞANSAL BÜYÜKA / MİLLİYET:

        "Pereira‘nın Muhammed’i oynatmasını, Mesut‘u oturtmasını doğru buldum… Samatta ile başlaması “olmayacak duaya amin“ demekten farksızdı… Oyunda tutmakta ısrar etmesi de öyle… Sanırım, tribündeki seyircilere “inat“ oyundan almadı..."

        12

        "Fenerbahçe aslında hak ettiği bir maçı son 5 dakikada mucizelerle kazandı... Şunu unutmayın mucizeler her zaman değil, ara - sıra olur… Beklemeyin, alın şu golcüyü..."

        13

        "Yeni stoper Kim’in kim olduğunu pek de anlayamadık… Ama ilk görüntüsü ile sağında solunda oynayan Tisserand ile Szalai’den daha iyi değil... İki defa rakiplerine kontrolsüz girdi… Bir anlamda kart cebinde oynuyor… "

        14

        REHA KAPSAL / FOTOMAÇ:

        "Fenerbahçe daha fazla topa sahip oldu. Top bir araçtır, amaç saha içinde hücum organizasyonlarıyla problemi çözüp sonuca gitmektir. 'Burada amaç topu yönlendirmek değil, rakibi yönledirmektir'"

        15

        "Fenerbahçe'nin saha içindeki toplu ve topsuz savunma arkasındaki rakibi yönlendirdikten sonraki kendine opsiyonlar ve gol pozisyonları hazırlaması şu andaki eldeki kadro ve hücum senkronizasyonu yeterli görünmüyor. Pereira'nın yaptığı doğru değişikliklerle Fenerbahçe'nin oyun hızı da arttı. Hak ettiği maçta galip gelmesini bildi."

        16

        AHMET ÇAKAR / SABAH:

        "Fenerbahçe öldü öldü dirildi. Aslında baktığımızda sarı-lacivertlilerin en önemli özelliği, hatta en önemli artısı çok iyi mücadele ediyor olması... Fazla pozisyon üretmediler ama topa çok sahip oldular. Özellikle dönen topları kazanmaları ve bunu çok çabuk yapmaları önemli bir artı."

        17

        "Son 20 dakika öyle bir baskı kurdular ki "Bu güneşe kar mı dayanır" derken son dakikalara geldik. Son dakikada ceza sahasının bir karış dışında bir faul var. Hakem haklı olarak faulü avantaja bırakıyor ve Zajc'ın vuruşundan Fenerbahçe'nin galibiyet golü geliyordu. Fenerbahçe hak etti mi? Tabii ki etti. Fazla pozisyon üretmeseler de Antalyaspor'u sürklase etti."

        18

        GÜRCAN BİLGİÇ / SABAH:

        "İlk yarı bittiğinde Fenerbahçe için belki skor yoktu ama sahada işler iyi gidiyordu. Antalyaspor topu ayağına aldığında baskıyı ciddi şekilde hissediyor, yüzünü daha dönemeden rakibe teslim oluyordu. Oyun kuramadılar ve maçı kendi ceza alanlarının önünde çabuk çıkmak için fırsat bekleyerek geçirdiler."

        19

        "Son dakikaların affedilmeyen bölümünde önce Antalyaspor'un golün burnunun dibinden geçmesinden saniyeler sonra, genç Arda'nın karıştırdı ortalığı, Zajc'ın plasesiyle gecenin rengi sarı-lacivert'e döndü. Fenerbahçe değerli bir galibiyet aldı. Bunu takım coşkusuyla, arzusuyla başardılar. Transferlerin beklendiği geçiş sürecindeler ve kazanıyorlar."

        20

        İLKER YAĞCIOĞLU / TAKVİM:

        "Dün geceki maçın kahramanı ise tek kelimeyle Pereira'ydı. Her şey bir tarafa Mesut'u Zajc'ı yedek oturtup Muhammed ile maça başlaması bile büyük cesaret işiydi ve övgüyü hak ediyor. Aynı şekilde oyun 0-0'ken 16 yaşındaki Arda'yı oyuna sürmesi de her teknik adamın yapabileceği bir şey değil."

        21

        "Oyunu tartışabilirsiniz, kazanırsınız ya da kaybedersiniz. Sonuçta futbol bu. Asıl önemli olan ise oyuncu kazanmaktır. Bu yüzden Pereira'nın bu kararlarına saygı duyuyorum. Oyun belki ideal değildi ama düşünce son derece doğru. Hocanın değişiklikleri de son derece doğruydu."

        22

        SERDAR ALİ ÇELİKLER / HABERTÜRK:

        "Fenerbahçe'nin iyi bir teknik direktörü var. Bir fikri ve planı var. Takımını tempolu oynatmaya çalışan, geçen sene sürekli delinen savunma göbeği eksiğini tespit edip 3 stoperle kapatan bir analiz özelliği var."

        23

        "Ama belli oranda kalitesi yok. Kritik yerlerde beceri yapacak oyuncusu yok. Kadroya hem kantitatif hem de fazlasıyla kalitatif katkıya ihtiyacı var. Hepsi değilse de çoğu surat savat yapmayan karakterli oyuncuları olan, aç ve desteği asla esirgemeyecek taraftarı olan, iyi bir teknik ekip var. Bu zincirde en zayıf halka belli. O halka ne kadar zayıfsa zincir de o kadar zayıf oluyor maalesef."

        24

        İBRAHİM YILDIZ / HABERTÜRK

        "Fenerbahçe, bu sezon yeni bir sistem deniyor. 3-4-3 diye adlandırılan bu oyun şablonu ısrarının sezon boyunca süreceği anlaşılıyor. Buradaki en büyük sorun, sistemin işleyip işlemeyeceği. Gördüğümüz kadarıyla sistem işliyor. Eksikliklere rağmen gelecek adına umutlanacak bir oyun izledik."

        25

        "En büyük eksiklik golcünün olmayışı. Bir de 4’lünün sağ ve sol kanatları aksıyor. Başkan Ali Koç’un ifade ettiği gibi 3-4 oyuncu alınabilirse Fenerbahçe istediği sonuçları rahat alabilir."

        26

        RIDVAN DİLMEN:

        "Min-Jae'nin ağır bir oyuncu olduğunu söyleyelim. Bir tane kısa çalım yedi, dönemedi. Kolay çalım yediğini gördüm ama çok erken daha konuşmak için."

        27

        "Gustavo klasik Gustavo, şut şansı varsa atıyor. Takıma büyük bir enerji veriyor. Muhammed yetenekli bir oyuncu, birkaç iyi iş yaptı ancak 55-60'larda nefes nefese kaldı, kolay değildir. Hocası da aldı zaten iyi de yaptı. Bence 45'te almalıydı. Samatta'nın özgüven kaybı varken uzun vadede düşünülemez."

        28

        "Pereira, ben 3-4-3 oynayacağım diyor. Sağ-sol stoper dilediği kadar gitsin, ortadaki kalacak diyor. Fenerbahçe'de hiç tartışmasız sol kanada bir oyuncu lazım. Oraya kesin bir oyuncu almalı yönetim."

        29

        "3-4-3 sisteminde çok önemli değerler kaybolabilir. Örneğin Ozan... Yerli olmasına rağmen "Ben burada yer bulamam" dedi ve gitti. Değerli oyuncuların birçoğu yedek kalacak."

        30
        31

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ