Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'den Trabzonspor maçının ilk yarısında Zorbay Küçük tepkisi! - Fenerbahçe Haberleri - Fenerbahçe Haberleri

        Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'deki Trabzonspor maçının hakemi Zorbay Küçük'ün atamasına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) tepki gösterdi.

        Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 17. dakikasında İrfan Can Kahveci'nin oyundan atıldığı pozisyona işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

        "Gece yarısı atanan hakem konusunda duyduğumuz endişeyi açıklamıştık! Haklı olduğumuzu 17. dakikada tüm Türkiye gördü! Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi olduğunu unutup hakem atamalarına yardımcı olan kişi er ya da geç hesap verecektir!"

        REKLAM
         Zorbay Küçük'e saldırıyı Altay önledi
        Zorbay Küçük'e saldırıyı Altay önledi Haberi Görüntüle

        DÜN AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

        Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor maçı öncesindeki hakem atamasına tepki göstermişti. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Takımımızın Trabzonspor’a karşı oynayacağı maç öncesinde, soru işaretleri ile dolu bir hakem ataması ve atama yaklaşımı olduğu ortadadır. 3 Mart Perşembe günü, 120 dakika süren Alanyaspor-Gaziantepspor maçını yönetmiş bir hakemin, alışılagelmişin dışında bir yaklaşımla, gecenin bir yarısında açıklanarak Türkiye’nin en önemli maçlarından birine atanmış olması, olağandışı bir durumdur ve endişe vericidir!" ifadelerine yer verilmişti.

        "Sezonun ilk yarısındaki maçın oynandığı hafta içerisindeki 'garip' olaylar zinciri, bu haftada da kendini göstermektedir" ifadesi kullanılan açıklamada, "Bu atamaya dair, hakem Zorbay Küçük’e dair, vereceği her karara dair endişeliyiz! Yarın oynayacağımız maça dair, Türkiye Futbol Federasyonunun tüm ilgililerine ve MHK’ya çağrıda bulunuyor, atadıkları hakemin hiçbir kulübün, başkanın ve haberin etkisinde kalmaksızın, doğru ve düzgün bir maç yönetimi göstermesini beklediğimizi vurguluyoruz" denilmişti.

        Hakem atamalarının eleştirildiği açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

        "Ayrıca Takımımızın maçlarından bağımsız olarak, bu sezon MHK odağında yaşanan son derece garip ve teamüllere aykırı hakem atamaları, yüksek not alan bazı hakemlerin maç verilmeyerek cezalandırılması, tüm kamuoyu tarafından 'Kötü maç yönetti' denen hakemlerin maç verilerek ödüllendirilmesi, bu eksende ilişkiler odaklı ve bağlantılı hakem atamalarına Türkiye Futbol Federasyonu içinden aracı olan kişi/kişilere dair gereken açıklamaları da artık kamuoyu ile paylaşmanın zamanının geldiğini söylemek istiyoruz."

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ