Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Avustralya'da 15 yaş altına sosyal medya yasağının ardından diğer ülkeler de adım atmak için harekete geçti.

Fransız yayın kuruluşu BFM-TV'nin Cumartesi günü yayınladığı bir videoda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 15 yaşın altındaki çocuklar için sosyal medya yasağının hızlanması için adım atılacağını duyurdu. Macron, yasa tasarısının mümkün olan en kısa sürede ilerlemesi ve Senato tarafından kabul edilmesi için hükümetinden hızlandırılmış bir prosedür başlatmasını istediğini söyledi.

Macron açıklamasında "Çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinleri satılık değil. Çocuklarımızın ve gençlerimizin duyguları satılık veya manipüle edilebilir değil. Ne Amerikan platformları ne de Çin algoritmaları tarafından" dedi.

Macron'un açıklaması, İngiliz hükümetinin çocukları zararlı içeriklerden ve aşırı ekran süresinden korumayı amaçlayan yasaları sıkılaştırma kapsamında gençlerin sosyal ağlardan uzaklaştırmayı değerlendirdiğini açıklamasından sadece birkaç gün sonra geldi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ