Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Milli Takım Fransa Türkiye MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Milli Takım Fransa'dan lider dönüyor! - Futbol Haberleri

        A Milli Takımımız, EURO 2020 Elemeleri 8. maçında Fransa ile 1-1 berabere kaldı.

        Giroud'un 75. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen ay-yıldızlılar, Kaan Ayhan'ın 81. dakikada attığı golle zorlu deplasmandan 1 puanla döndü. Milliler, bu beraberlikle puanını 19'a yükseltti ve elemelerin grup aşamasının bitimine iki maç kala Fransa'dan lider döndü. Gruptaki diğer önemli mücadelede İzlanda, Andorra'yı 2-0 mağlup etti ve puanını 15'e yükseltti.

        FRANSA REJİSİ, GOL SEVİNCİNİ GÖSTERMEDİ!

        Öte yandan Milliler, 81. dakikada attığımız golden sonra tribünlere giderek yine asker selamı verdi. Fransa rejisi ise bu kareyi göstermedi!

        MAÇIN DAKİKALARI

        REKLAM

        MERTTEN HARİKA KURTARIŞ

        16. dakikada sol kanattan gelişen hücumda Griezmann ceza sahasına girdi ve çaprazdan şutunu attı. Kaleci Mert'in çıkarttığı top Sissoko'nun önüne düştü fakat onun müsait pozisyonda yaptığı vuruşu da kaleci Mert kurtarmayı başardı.

        20. dakikada sol kanatta topla buluşan Coman son çizgiye indi ve ortasını yaptı. Griezmann'ın yaptığı kafa vuruşunda top bir kez daha kaleci Mert'te kaldı.

        24. dakikada Fransa yine sol kanattan tehlikeli geldi. Coman'ın içeri çevirdiği topa Griezmann son anda dokunmadı ve meşin yuvarlak ters taraftaki Sissoko'nun önünde kaldı. Tottenhamlı futbolcunun ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta kaleci Mert Günok sol tarafına uzanarak topu kontrol etti.

        35. dakikada ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan Griezmann içeri doğru hareketlenip sol ayağıyla uzak köşeye tehlikeli bir şut gönderdi fakat meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

        REKLAM

        53. dakikada sol taraftan aldığı topu etkili bir şekilde taşıyarak ceza sahasına giren Hernandez sol ayağıyla şutunu attı ama top yandan dışarı gitti.

        58. dakikada Kenan'ın kaybettiği top sonrası Fransa tehlikeli geldi. Ceza sahasında topla buluşan Griezmann yerde kaldı ve penaltı bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi. Merih Demiral bu pozisyonda Griezmann'a 'Kalk kalk' dedi.

        59. dakikada Milliler karşılaşmadaki en net gol fırsatını yakaladı. İrfan Can'ın savunma arkasına attığı uzun topu Hakan Çalhanoğlu çok güzel indirdi. Müsait durumda topu önünde bulan Burak Yılmaz'ın vuruşunda top üstten dışarı gitti.

        61. dakikada Kenan'ın sağ kanattan yaptığı ortada savunmadan seken top Ozan Tufan'ın önüne düştü. Ozan'ın topun gelişine yaptığı vuruş isabetli olmadı ve meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

        74. dakikada Fransa rakip savunmayı eksik yakaladı. Sağ kanattan gelişen atakta Sissoko ortasını yaptı ve araya giren Merih topu kornere attı. Köşe vuruşunda ön direğe hareketlenen Olivier Giroud kafayı vurdu ve topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

        81. dakikada topla birlikte rakip sahada hızla ilerleyen İrfan Can, Griezmann'ın müdahalesi ile yerde kaldı. Fransız yıldız pozisyonun ardından sarı kart gördü. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu harika bir orta kesti ve topa arka direkte hareketlenen Kaan Ayhan, Mandanda'nın kapadığı köşeden topu ağlarla buluşturdu! Kaan, Fransa ile oynanan ilk maçta da rakip fileleri havalandırmıştı!

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ