Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Türkiye Kupası Galatasaray Boluspor MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ | Yunus coştu! Cimbom farklı turladı - Futbol Haberleri

        Ziraat Türkiye Kupası'nda Galatasaray, 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Boluspor'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Mücadele hat-trick yapan Yunus Akgün yıldızlaşırken Aslan'ın diğer golü Muğdat'tan geldi.

        BOLUSPOR BASKILI BAŞLADI, GALATASARAY GOLÜ BULDU

        Mücadeleye konuk ekip Boluspor baskılı başladı. 5. dakikada konuk ekipten Özgür Can Özcan, Semih Kaya'dan sıyrılıp sağ çaprazdan sert vurdu, top az farkla auta çıktı. Ataklarını sürdüren Bolu, Sarı-Kırmızılılar'ı sahasından çıkartmazken üst üste kornerlerle gol aradı ancak savunmayı aşamadı.

        Baskıyı kıran Galatasaray, 19. dakikada öne geçti. Ömer Bayram'ın soldan açtığı ortada kafayı vuran Yunus Akgün, tabelayı değiştirdi: 1-0. Golün ardından hız kesmeyen Cimbom'da 24. dakikada Linnes'in sağdan açtığı ortada Sinan Gümüş yakın mesafeden kafayı kötü vurup inanılmaz bir golü kaçırdı.

        MUĞDAT FARKI İKİYE ÇIKARDI

        33. dakikada fark ikiye çıktı. Yunus'un asistinde Muğdat Çelik, Boluspor filelerini havalandırdı. 37. dakikada Galatasaray'ın kazandığı frikikte Selçuk İnan vuruşunda kaleciyi aşamadı. 42. dakikada Bolu'dan Ufuk'un vuruşunda kaleci İsmail Çipe golü önledi. İlk yarı böyle sona erdi.

        İKİNCİ YARIDA ART ARDA TEHLİKELER VE YİNE YUNUS

        İkinci yarıda da oyuna etkili başlayan bir Galatasaray vardı. 54. dakika Donk'un vuruşunda top direğin hemen yanından auta çıktı. 56. dakikada Celil'in pasında topla buluşan Sinan, şutunda kaleci Gökhan'ı geçemedi. Akın akın gelen Sarı-Kırmızılılar, 61. dakikada ise Muğdat'ın kaleciyi önde görüp aşırttığı topta önemli bir şansı değerlendiremedi.

        HAT-TRİCK YAPAN YUNUS GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        69. dakikada ise genç yıldız Yunus Akgün bir kez daha sahneye çıktı. 18 yaşındaki yetenek, Muğdat'ın asistinde kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı: 3-0. 78. dakikada VAR kararıyla Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına Fatih Terim'in onayıyla Yunus geçerken genç yıldız beyaz noktadan da fileleri bularak hat-trick yaptı. Yunus, sevinç sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. 2 dakika sonrasında bu kez konuk ekip penaltı kazandı. Akabueze skoru 4-1'e getirdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve çeyrek final bileti Galatasaray'ın oldu.

        MAÇTAN NOTLAR

        Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu erteleme rövanş maçında Spor Toto 1. Lig temsilcisi Boluspor'u konuk eden Galatasaray, müsabakaya Spor Toto Süper Lig'de az süre alan oyuncular ve gençlerden oluşan kadro ile çıktı.

        Sarı-kırmızılı ekibin teknik direktörü Fatih Terim, kupada son çeyrek finalistin belli olacağı Boluspor mücadelesinde İsmail Çipe, Martin Linnes, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Ömer Bayram, Ryan Donk, Celil Yüksel, Yunus Akgün, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, ve Muğdat Çelik'ten oluşan 11'i sahaya sürdü.

        Galatasaray'ın yedek kulübesinde Batuhan Şen, Mariano Filho, Badou Ndiaye, Henry Onyekuru, Fernando Reges, Emre Taşdemir, Atalay Babacan, Gökay Güney, Marcao, Sofiane Feghouli yer aldı.

        REKLAM

        GALATASARAY'IN 11'İNDE 2 YABANCI

        Sarı-kırmızılı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim, Boluspor karşılaşmasının ilk 11'inde sadece 2 yabancı oyuncuya yer verdi.

        İlk 11'de yabancı futbolculardan sadece Norveçli Martin Linnes ile Hollandalı Ryan Donk'u görevlendiren Terim, geri kalan 9 oyuncuyu Türklerden seçti.

        Müsabakanın başlangıç kadrosunda yer alan yerlilerden 4'ünü Galatasaray altyapısında çıkan futbolcular oluşturdu.

        SEMİH KAYA, 605 GÜN SONRA TÜRK TELEKOM'DA

        Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı eski futbolcusu Semih Kaya, 605 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda maça çıktı.

        Sarı-kırmızılı takımın formasını iç sahada son kez 3 Haziran 2017'deki Atiker Konyaspor maçında giyen Semih, 1,5 sezonluk ayrılığın ardından yeniden Türk Telekom Stadı'nda mücadele etti.

        Çekya'nın Sparta Prag takımından kiralanan Semih Kaya'ya Galatasaraylı taraftarlar da maç öncesi sevgi gösterilerinde bulundu.

        REKLAM

        YÖNETİME TRANSFER GÖNDERMESİ

        Galatasaraylı taraftarlar, transfer beklentilerini maç öncesi tezahüratlarla dile getirdi.

        Karşılaşma öncesi taraftarlar, sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak'a yönelik, "Transfer nerede?", "Forvet istiyoruz" ve "Taraftar çıldırdı forvet istiyor" şeklinde tezahüratta bulundu.

        TERİM'E SEVGİ GÖSTERİSİ

        Galatasaray taraftarları, cezasının bitmesinin ardından Türk Telekom Stadı'nda ilk maçına çıkan teknik direktör Fatih Terim'e sevgi gösterilerinde bulundu.

        Müsabaka başlamadan önce Terim'i tribüne çağıran taraftarlar, "İmparator Fatih Terim" ve "Bir günde kral olmadık, bir günde tahttan inelim. İmparator Fatih Terim, ölene dek hep seninleyiz." tezahüratlarını yaptı.

        REKLAM

        Süper Lig'in 11. haftasındaki Fenerbahçe derbisinden sonra 10 maç ceza alan Terim, 88 gün sonra Türk Telekom Stadı'nda takımının başında sahaya çıktı.

        ORHAN KAYNAK İLK MAÇINA ÇIKTI

        Boluspor'un yeni teknik direktörü Orhan Kaynak, ilk sınavını kupadaki Galatasaray maçıyla verdi.

        Spor Toto 1. Lig temsilcisinde teknik direktör Sait Karafırtınalar ile yolların ayrılmasından sonra göreve getirilen Kaynak, ilk resmi maçında Galatasaray karşısında tur aradı.

        Bu arada, Türk Telekom Stadı'ndaki müsabakayı yaklaşık 8 bin taraftar tribünden izledi. Konuk takım Boluspor taraftarları için ayrılan bölümde ise 100 kadar futbolsever yer aldı.

        Öte yandan, son 16 turu eşleşmesinde Bolu'da 15 Ocak'ta yapılması gereken ilk maç, kar yağışı nedeniyle 22 Ocak'a alınınca rövanş karşılaşması da bir hafta ertelenmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ