Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray'dan hakem isyanı: Çabuk unutuldu! - Galatasaray Haberleri
        1

        Çaykur Rizespor - Galatasaray maçında yaşanan hakem hataları tartışılmaya devam ederken sarı-kırmızılı yönetim, kamuoyunda kendileri için oluşan "Kollanıyorlar" algısından oldukça rahatsız.

        2

        Habertürk Spor'dan Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi, sezonun geri kalan bölümünde kendi aleyhlerine yapılan hakem hatalarının çabuk unutulduğu görüşünde.

        3

        Sezon başında Akhisar’la oynanan Süper Kupa maçıyla başlayan ve Süper Lig’de devam eden aleyhlerindeki hakem ve VAR hatalarının konuşulmadığını belirten sarı-kırmızılı kurmaylar, bunların da hatırlanmasını istiyor.

        4

        Ligin ortalarında Başakşehir’le aralarındaki puan farkı açılırken kendi maçlarında aleyhlerine gerçekleşen hakem hatalarına karşılık Kulüpler Birliği’nin ‘Hakemlerin arkasındayız’ bildirisi yayımladığını hatırlatan yöneticiler, aynı başkanların bugün hakemleri istememesini şaşkınlıkla karşılıyor.

        5

        Galatasaraylı yöneticilerin "Bunlar çabuk unutuldu" dediği hakem hataları hakkındaki görüşleri ise şöyle:

        6

        1- Süper Kupa finali: Akhisar maçı

        "İlk yarıda durum 0-0’ken gole giden Rodrigues, son adam konumundayken Dany tarafından yapılan faulle yerde kaldı. Önce sarı kartını çıkaran Cüneyt Çakır, ardından VAR’a başvurmasına rağmen kırmızı kartını çıkarmadı. Rakibimizin erkenden 10 kişi kalması gerekirken kupayı kaybettik."

        7

        4. hafta: Trabzonspor maçı

        "Trabzon’da 2-0 yenik durumdayken Belhanda, rakibinin bileğine basınca doğal olarak kırmızı kartla cezalandırıldı. Ancak devam eden dakikalarda rakip takımdan Rodallega da Emre Akbaba’nın bileğine aynı şekilde bastı. Fakat hakem kırmızı kartını çıkarmadı."

        8

        10. hafta: Yeni Malatyaspor maçı

        "Muğdat’ın yerde kaldığı pozisyonda VAR merkeziyle konuşan hakem Halis Özkahya, penaltı noktasını göstermedi. Palabıyık’ın pozisyon devam ettiği için Muğdat’a ‘Avantaja bıraktım’ dediğini öğrendik."

        9

        "Aynı maçta rakibine temas etmemesine rağmen sarı kart gören Mariano da Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü."

        10

        11. hafta: Fenerbahçe maçı

        "Valbuena’dan çıkan topta taç atışı Fenerbahçe’ye verildi. Devam eden pozisyonda skoru 2-2’ye getirdiler. Maçın ardından hakemler hakkında açıklamalar yapan hocamız Fatih Terim 10 maç, başkanımız Mustafa Cengiz ise 150 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Maç sonu çıkan olayların ardından da Rodrigues 3, Ndiaye 5 ve Donk 6 maç ceza aldı. Devam eden 5 haftada takımımız sadece 1 galibiyet alabildi."

        11

        13. hafta: Konya maçı

        "Maçta 1-0 öndeyken son dakikalarda Serdar Aziz’in topa müdahalesi, Konya lehine penaltıyla sonuçlandı. VAR’la konuşan hakem Hüseyin Göçek, pozisyonun tekrarını dahi izlemezken kararından vazgeçmedi. Konya penaltıyı gole çevirdi, 2 puandan olduk."

        12

        14. hafta: Beşiktaş maçı

        "Ozan Kabak bel hizasındaki topa müdahale ederken Mustafa Pektemek kafasını eğerek topa vurmaya çalıştı. Bu pozisyon hakem Cüneyt Çakır tarafından çift vuruş olarak değerlendirildi. Kullanılan atışta da top Eren’in eline gelince VAR’a giden Çakır, penaltıyı verdi. Beşiktaş bu golle 1-0 maçı kazandı."

        13

        "Necip’in Onyekuru’yu düşürdüğü pozisyonda ise Onyekuru’nun elle müdahalesi olduğu VAR’da görüldü. Ancak Necip’in daha önce faul yaptığı görülmedi ve penaltı iptal edildi."

        14

        15. hafta: Ç.Rize maçı

        "Maçta durum 2-2’yken son anlarda Martin Linnes ceza sahasında kendisini şiddetli şekilde iten rakip oyuncu Abdullah’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Ancak hakem pozisyonu dahi izlemeden oyunu devam ettirdi. Maç da 2-2 bitti."

        15

        28. hafta: Fenerbahçe maçı

        "Fenerbahçe’nin golünden önce Feghouli’ye yapılan faul VAR’dan izlenmedi."

        16

        "Sarı kartı bulunan Mehmet Topal’ın Linnes’e tekme atması atlandı. 2 puandan olduk."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ