Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, 84 yaşında hayatını kaybetti. 2003-2008 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Rektörü olan Yarsuvat, 25 Ekim 2014'te ise Galatasaray Başkanlığına seçilmişti.

        Galatasaray Kulübü'nde 25 Ekim 2014 tarihinde başkanlığa seçilen ve koltuğu Ünal Aysal'dan devralan Duygun Yarsuvat, 210 günlük bir geçiş döneminde görev almıştı. Sarı-kırmızılı kulübün mali problemlerinin ön planda olduğu dönemde çalışmalar yürüten Yarsuvat, başkan adayı olduğunda görevini Mayıs 2015'e kadar sürdüreceğini ve olağan genel kurulda aday olmayacağını belirtmiş, sonra da sözünü tutarak aday olmamıştı.

        Yarsuvat yönetimi göreve gelmesiyle birlikte özellikle mali konularda önemli bir mesai harcamak durumunda kalmıştı. Kulübün sıcak para akışını sağlamaya çalışan Yarsuvat ve ekibi, olağanüstü genel kurul yaparak ek borçlanma yetkisi almış, bu dönemde bir önceki başkan Ünal Aysal'ın yüksek harcamaları da sık sık direkt Duygun Yarsuvat'ın ağzından sert bir şekilde eleştirilmişti. Yarsuvat, mali dengeyi kurabilmek için kulüpteki personel kadrosunda da tenkisata gitmişti.

        FARKLI BİR PROFİL ÇİZMİŞTİ

        Galatasaray camiasının yakından tanıdığı ve bir dönem divan kurulu başkanlığı da yapmış olan Duygun Yarsuvat, yönetimi süresince farklı bir kulüp başkanlığı profili çizmişti. Ünal Aysal döneminde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile yaşanan gerginliği ortadan kaldıran ve dönemin TFF Başkanı Yıldırım Demirören'i ziyaret eden Yarsuvat, Fenerbahçe ile yapılan derbi maçı da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda izleyip, rakip yöneticilerle bir araya gelmişti.

        Yarsuvat, Kadıköy'de 1-0 kaybedilen Fenerbahçe derbisi sonrası sarf ettiği, "gelenek devam ediyor" sözleriyle de gündem olmuştu.

        GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

        Galatasaray, sarı-kırmızılı kulübün 35. başkanı olan Duygun Yarsuvat için "Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı Sn. Duygun Yarsuvat'ı kaybettik. Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesine, sevdiklerine ve camiamıza başsağlığı dileriz" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

        TFF başta olmak üzere birçok kulüpten de başsağlığı dilekleri geldi:

        BEŞİKTAŞ: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.

        KASIMPAŞA: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Duygun Yarsuvat’ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Duygun Yarsuvat’a Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve Galatasaray Spor Kulübü camiasına başsağlığı dileriz.

        TFF: Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve Galatasaray camiasına başsağlığı dileriz.

        FENERBAHÇE: Galatasaray Spor Kulübü'nün eski Başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Duygun Yarsuvat'a Allah'tan rahmet, Galatasaray Spor Kulübü'ne, Duygun Yarsuvat'ın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

        "DUYGUN AĞABEY YERİ ZOR DOLACAK BİRİ"

        Galatasaray Kulübü Başkanı Burak Elmas, tedavi gördüğü hastanede vefat eden kulübün eski başkanlarından Duygun Yarsuvat'ın yeri doldurulamayacak biri olduğunu söyledi.

        Burak Elmas, Galatasaray Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Yarsuvat'ın vefatı dolayısıyla üzgün olduklarını belirterek, "Bugün camiamız için maalesef çok acı bir gün. Duygun başkanımızı, Duygun ağabeyimizi, Duygun hocamızı kaybettik. Galatasaray çok değerli bir üyesini, ağabeyini ve büyüğünü kaybetti." dedi.

        Duygun Yarsuvat'ın Galatasaray'a birçok alanda hizmet ettiğini aktaran Elmas, "Hepimizin çok sevdiği, esprisiyle, bilgisiyle, birikimiyle, birleştiriciliğiyle, zor zamanlarda göreve talip olarak Galatasaray için kendisini ortaya koymasıyla çok takdir ettiğimiz bir büyüğümüzdü. Üniversitemizin rektörlüğünü, Galatasaraylılar Cemiyetimizin başkanlığını, divan kurulumuzun başkanlığını yapmış, her yerde ve her hizmette bulunmuş bir büyüğümüzü kaybettik. Bu vesileyle oğulları Ömür ve Emre'ye, kızı Elif'e başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Duygun ağabey gerçekten Galatasaray'da yeri zor dolacak bir ağabeyimiz. Ona Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun." diye konuştu.

        Burak Elmas, son 3-4 yılda Duygun Yarsuvat'a hak etmediği eleştiriler yapıldığını aktararak, sözlerini şöyle tamamladı:

        "Bu da aslında bir örnek olsun. Bu kadar değerli bir Galatasaraylıyı, bu kadar Galatasaray'a dokunmuş ve buraya gelmesinde katkıda bulunmuş bir büyüğümüze saygıda, bazen ileri yaşta yaptığı konuşmaya tepkide ne kadar dikkatli ve hassas olunması gerektiğini tüm Galatasaraylılara hatırlatmak isterim. Duygun ağabey gibi Galatasaraylılar her zaman yetişmiyor. Galatasaray'ın her kademesinde kendisini hizmete bu kadar adamış büyüklerimiz kolay kolay gelmiyor. Onun için hepimizin Duygun ağabeyimize dualarımızı gönderirken, ona rahmet dilerken ondan sonra gelen yeni büyüklerimize, Galatasaray'a hizmet etmiş kişilere de aynı saygıyı, hürmeti ve teşekkürü ediyor olabilmemiz lazım. Tüm Galatasaraylıların başı sağ olsun. Çok üzgünüz."

        DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

        18 Ağustos 1937 İstanbul doğumlu olan Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Belçika ve ABD gibi ülkelerde ihtisasını ilerletti.

        1966 yılında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” başlıklı teziyle “hukuk doktoru” unvanını aldı. 1971 yılında ise aynı üniversitede “Trafik Suçları Kriminolojisi” isimli tezi, heyet tarafından ittifakla kabul edilerek “doçent” oldu. 1978 yılında “Çalışma Ceza Hukuku” başlıklı tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, “profesör” oldu.

        1987-1988 ve 1996-1997 yılları arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı. 1988 ve 1992 yılları arasında Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi'nde Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliğine seçildi ve bu görevi 4 yıl sürdürdü. Akademik faaliyetlerinin yanında, 1965 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olan ve 1965 ve 1994 yılları arasında Yarsuvat Hukuk Bürosu'nda avukatlık yaptı.

        Akademik hayatına son olarak Yeditepe Üniversitesi’nde ceza hukuku alanında öğretim üyeliği yaparak devam etti.

        Bilimsel nitelik taşıyan kitapları, Türkçe, Fransızca ve İngilizce makaleleri bulunan Duygun Yarsuvat, 25 Ekim 2014’te yapılan genel kurulda başkan seçildi ve 23 Mayıs 2015 tarihine kadar bu görevini sürdürdü.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ