Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaray Kayserispor MAÇ SONUCU ve ÖZETİ - Galatasaray doludizgin! - Galatasaray Haberleri

        Galatasaray, Süper Lig'de 20. hafta mücadelesinde ağırladığı Kayserispor'u 4-1 mağlup etti. Maça hızlı başlayan ve 5. dakikada Adem Büyük'le 1-0 öne geçen ev sahibi ekip, 21. dakikada Donk'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı bu sonuçla tamamlanırken Galatasaray, 64. dakikada Feghouli ile bir gol daha buldu. Dakikalar 68'i gösterdiğinde Mesanovic, Kayserispor'u umutlandıran golü kaydetti. Oyuna sonradan giren Onyekuru'nun asistinde Feghouli, 90+4'te bir gol daha attı.

        Maçta başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 4-1'lik üstünlükle ayrıldı. Son 4 haftadan da galibiyetle ayrılan Galatasaray, puanını 36'ya yükseltti ve lider Sivasspor'la arasındaki puan farkını 5'e indirdi. Son sırada bulunan Kayserispor ise haftayı 11 puanla kapadı.

        Öte yandan Ömer Bayram maçta 2 asist yaparken devre arası transfer döneminde yeniden kiralanan Henry Onyekuru, ilk kez forma giydi. Mücadelenin 84. dakikasında yerde kalan Adem Büyük ise oyuna devam edemedi.

        REKLAM

        MAÇIN DAKİKALARI

        5. dakikada Mariano'nun ön direğe yaptığı yerden ortasını çok iyi tamamlayan Adem Büyük'ün vuruşu ağlarla buluştu. Tecrübeli futbolcu bu sezon Süper Lig'deki 4. golünü attı.

        16. dakikada sol kanattan yapılan ortayı ceza sahasında bir anda önünde bulan Ömer Bayram'ın vuruşu yandan auta gitti.

        20. dakikada Feghouli'nin ara pasıyla Adem ceza sahasının sağ çaprazında topla buluştu, içeri çevirdiği topa ise son anda Lopes ayak koyup kornere gönderdi.

        21. dakikada Ömer Bayram'ın sağ kanattan yaptığı ortasını ceza sahasında çok iyi kontrol eden Ryan Donk, aynı güzellikte vurdu ve ağları sarstı. Ryan Donk böylece bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü attı.

        REKLAM

        27. dakikadaKayserispor'da Henrique, ceza sahasında Donk ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Pozisyon VAR'da incelendi ve penaltının olmadığına karar verildi.

        32. dakikada Lopes'in sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında vuruş yapan Mesanovic'in şutunu kaleci Muslera çıkardı.

        38. dakikada Feghouli'nin sağ kanattan yaptığı ortasına Emre Akbaba ceza sahasında iyi bir vuruş yapamadı ve top yandan auta gitti.

        İlk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

        49. dakikada Galatasaray'da Emre Akbaba'nın ceza yayı üzerinden çektiği şut farklı şekilde auta çıktı.

        54. dakikada ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Mariano'nun uzak köşeye doğru yaptığı vuruş direk dibinden auta çıktı.

        64. dakikada Ömer Bayram'ın sol kanattan ceza sahasının uzak köşesine yerden gönderdiği topu Feghouli gelişine düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi. Ömer Bayram bu sezon Süper Lig'deki sekizinci asistini yaptı.

        65. dakikada Lopes'in sağ kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Henrique dokundu, vuruşu direk dibinden auta çıktı.

        REKLAM

        68.dakikada Mesanovic topu ağlara yolladı ama yardımcı hakem bu pozisyonda bayrağını kaldırdı. VAR pozisyonda ofsayt olmadığına karar verince Mesanovic'in golü geçerli sayıldı ve Kayserispor farkı ikiye indirdi.

        71. dakikada savunma arkasına atılan ara pasa hareketlenen Mesanovic, ceza sahasının sağ çaprazında kaleci Muslera'yla karşı karşıya kaldı, vuruşu üstten auta gitti.

        80. dakikada Galatasaray'da Belhanda çalımlarla ceza sahasına sokuldu, ardından verdiği ara pasına ise Feghouli ayağının altından kaçırınca top auta çıktı.

        82. dakikada Galatasaray'da Ömer Bayram'ın yerine Henry Onyekuru oyuna girdi.

        84. dakikada Adem Büyük kendini yere bıraktı ve oyuna devam edemeyince Jesse Sekidika oyuna girdi.

        86. dakikada Henrique çalımlarla ceza sahasına sokuldu, ceza yayı üzerinden çektiği şut ise üstten auta çıktı.

        90+4. dakikada topla ceza sahasında buluşan Onyekuru'nun pasında topla buluşan Feghouli, farkı 3'e çıkardı.

        GALATASARAY: 4 - KAYSERİSPOR: 1

        Stat: Türk Telekom

        Hakemler: Zorbay Küçük, Mustafa Emre Eyisoy, Tarık Ongun

        Galatasaray: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Linnes, Seri, Belhanda, Feghouli, Emre Akbaba (Dk. 75 Taylan Antalyalı), Ömer Bayram (Dk. 82 Onyekuru), Adem Büyük (Dk. 86 Sekidika)

        Hes Kablo Kayserispor: İsmail Çipe, Miguel Lopes, Rienstra, Diego, Emre Taşdemir, Djedje, Uzodimma (Dk. 57 Aksel Aktaş), Situm (Dk. 70 Enver Cenk Şahin), Campanharo, Henrique, Mesanovic

        Goller: Dk. 5 Adem Büyük, Dk. 21 Donk, Dk. 64 ve 90+4 Feghouli (Galatasaray), Dk. 69 Mesanovic (Hes Kablo Kayserispor)

        Sarı kartlar: Dk. 49 Belhanda, Dk. 79 Ömer Bayram (Galatasaray), Dk. 55 Djedje (Hes Kablo Kayserispor)

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ