Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Galatasaraylı futbolcular, Porto deplasmanında nasıl oynadı? - Futbol Haberleri
        1

        Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz'in Porto ekibine konuk oldu. Sarı-kırmızılılar özellikle ilk yarıda girdiği net pozisyonları değerlendiremeyince mücadeleden 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı ve 3 puanda kaldı. Habertürk'ten Erhan Kaan Adıgüzel, Galatasaraylı futbolcuların performansını değerlendirdi:

        2

        FERNANDO MUSLERA: Golde yapabileceği hiçbir şey yoktu. İlk yarıda Brahimi’nin volesini harika kurtararak her zamanki gibi kalitesini gösterdi. Son bölümde Marega’yla karşı karşıya pozisyonu da kurtaran takımını ayakta tuttu.

        3

        MARTIN LINNES: Brahimi’yi tutma görevinin başarıyla yerine getirdi. Ancak golde arka direği tutması gerekirken, yerini boşalttı. Bu da Cimbom’a pahalıya mal oldu.

        4

        MAICON: Galatasaray’ın kullandığı kornerlerde ne kadar etkiliyse, rakibin kullandığı köşe vuruşlarında da bir o kadar kötü… Porto’nun attığı golde ceza sahasında pozisyona seyirci kaldı. Yenilen golde en büyük hata kuşkusuz onundu.

        5

        SERDAR AZİZ: Beklenen savunma performansını ortaya koydu. Aslan’ın kullandığı duran toplarda da ileriye çıkarak gol aradı. Ancak başarılı olamadı.

        6

        YUTO NAGATOMO: Geldiği günden beri neredeyse her maçta takdir toplayan Nagatomo, dünkü maçta kendi standardının altında kaldı. Jesus Corona karşısında zor anlar yaşadı. Porto onun kanadından etkili oldu.

        7

        RYAN DONK: Porto ataklarına karşı takım savunmasında önemli işler yaptı. Ancak sarı kartı olduğu için teknik direktör Fatih Terim, ilk değişikliğini Donk’u çıkararak yaptı.

        8

        FERNANDO: Kötü oynadı denilemez. Ancak kendisinden daha iyi performans göstermesi beklenen Brezilyalı orta saha, Şampiyonlar Ligi seviyesinin altında kaldı.

        9

        YOUNES BELHANDA: Her maç öncesi ‘Acaba bu sefer iyi oynar mı’ dedirten Belhanda, yine beklentileri karşılayamadı. Oyun kurması, takımı hücumlarda yönlendirmesi beklenirken kaçak güreşti! Sahada var mıydı, yok muydu belli değildi.

        10

        HENRY ONYEKURU: Fatih Terim’in kontrataklarda etkili olması için umut bağladığı Onyekuru, ilk yarıda Sinan’a açtığı orta dışında pek de bir şey yapamadı. Hızını kullanayım derken, ayağından açtığı toplarla atakların gelişmesini önledi.

        11

        GARRY RODRIGUES: BB Erzurum maçında da pek çok gol pozisyonundan yararlanamayan Rodrigues, Porto önünde de vasattı. Özellikle 1-0’dan sonra girdiği net pozisyonda topu auta vurarak izleyenlere saç baş yoldurttu.

        12

        SİNAN GÜMÜŞ: Sakat Eren’in yokluğunda forvete geçen Sinan, maç öncesi performansı en çok merak edilen isimdi. Girilen pozisyonların hepsinde vardı. Ancak şansı yaver gitmedi.

        13

        SELÇUK İNAN: Şampiyonlar Ligi tecrübesi çok yüksek olan Selçuk, girdikten sonra sorumluluk aldı. Kariyerinin son döneminde sürekli yan ve geri pas vermesiyle eleştirilen deneyimli oyuncu, dikine paslarla atakları şekillendirdi.

        14

        SOFIANE FEGHOULI: Oyuna girdikten sonra hareket getirdi. Ancak genel olarak takımın dinamizmi düşük olunca, Feghouli de etkili olamadı.

        15

        YUNUS AKGÜN: 86’da oyuna dahil olan genç oyuncu, kalan bölümde kendisini göstermeyi başaramadı. Son bölümde gol arayan takımında varlık gösteremedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ