Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yıllara göre flört etme şekilleri değişiyor! Karşı tarafın flört ettiği nasıl anlaşılır?
        1

        FLÖRT EDERKEN BENZER DAVRANIŞLARDA BULUNUYORUZ

        1971'de yapılan bir araştırmaya göre dört çift arasında flört davranışları gözlemlenmiş. Bazı davranışların dört grubun hepsinde de benzer şekilde sergilendiği görülmüş.

        2

        Dört grup arasında ortak olarak kullanılan flört tavırları arasında genellikle, kaş kaldırma, gülümseme, başını sallama ve karşısındakiyle benzer hareketlerde bulunma eylemi görülmüş.

        3

        Çiftler arasında yapılan kaş kaldırma hareketi, sosyal teması başlatma arzusu için kullanılan bir sinyal olabileceğine dair hem platonik hem de flörtte yaygın şekilde kullanılan istemsiz bir hareket olduğu keşfedilmiş.

        4

        KARŞI TARAFLA BENZER HAREKETLER SERGİLENİYOR

        2018 yılında yapılan meta analiz çalışmalarında yine benzer sonuçlarla karşıldı. Karşı tarafın gülümsemesine yine gülümseyerek cevap vermek, göz teması kurarak gülümsemek ve giderek artan fiziksel temaslar bir flört döneminde en çok kullanılan davranışlar arasında yer alıyor.

        5

        Ancak sergilenen bu davranışlar karşı tarafa yalnızca duyulan fiziksel çekimden kaynaklı değil. Aynı zamanda romantik ve olumlu hisler duyulduğu zamanda belli davranışlar gözlemleniyor.

        6

        2010 yılında ise flört dönemi bitiren 5.000'inin üzerinde çifte, bu süreci nasıl tanımladıkları soruldu. Çalışma sonucunda 5 farklı flört tarzı olduğu ortaya çıktı. Bu flört tarzları, geleneksel, fiziksel, samimi, eğlenceli ve kibar olarak gruplara ayrıldı.

        7

        GELENEKSEL FLÖRT EDENLER

        Geleneksel flört tarzında kişiler, toplumsal cinsiyet rollerini izliyor, yani karşılıklı yaklaşım yerine erkeğin adım atması bekleniyor.

        8

        FİZİKSEL FLÖRT EDENLER

        Fiziksel flört tarzına yatkın olan kişiler, ilgilerini karşı tarafa net bir şekilde belli ediyor. Aynı zamanda dışa dönük ve sosyal oluyorlar.

        9

        SAMİMİ FLÖRT EDENLER

        Samimi flört tarzına yatkın insanlar daha çok derin duygusal bağlar kurmak ile ilgileniyor. Karşı tarafa arkadaşça davranışlarda bulunmaya özen göstererek tanıma yolunda ilerliyorlar.

        10

        EĞLENCELİ FLÖRT EDENLER

        Eğlenceli flört tarzını uygulayan kişiler, bu durumu daha çok adı üzerinde eğlenceli buluyor. Genellikle ilişki kurmak yerine zevk almak için flört etmeyi tercih ediyorlar. Diğer flört tarzlarında kadınlar daha yüksek oranda iken eğlenceli flört tarzında erkekler daha baskın rol oynuyor.

        11

        KİBAR FLÖRT EDENLER

        Kibar flört tarzını tercih eden insanlar ise sosyal normları dikkatlice takip eden flört davranışları sergiliyor. Özellikle titiz davranıyor ve uygunsuz sayılabilecek davranışlardan kaçınıyorlar.

        12

        Tüm bu tarzlar içerisinde yapılan araştırmaya göre kadınlar kendilerini eğlenceli flört tarzı dışında hepsine daha yakın görüyor.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ