Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Genç girişimciler Ankara Ticaret Odası'nda buluştu - Girişimcilik Haberleri

        Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Genç Girişimciler İl Kurul Toplantısı Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) gerçekleştirildi.

        TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, gençlerin geleceklerini kurgularken önceliklerini eğitime vermeleri gerektiğini ifade etti.

        Bugün insan hayatının merkezinde olan birçok teknolojinin 10 yıl önce icat edildiğini belirten Yavuz, "Dünyanın en büyük şirketler listesinde eskiden finans ve enerji şirketleri ağırlıklı olurdu. Artık küresel devler listesinde geçmişi 10-15 yılı bulmayan teknoloji girişimcilerini görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        REKLAM

        ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz da oda olarak girişimciliği desteklediklerini, kadın ve genç girişimciliğe özel önem verdiklerini kaydetti.

        Türk toplumunun girişimcilik özelliğine sahip olduğunun altını çizen Yılmaz, "Girişimcilik bizim için genetik bir avantaj. Bu avantajı negatif alanlarımızda dengelersek girişimcilikte dünyanın yıldızı olacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

        Türkiye'de genç işsizlik oranının yüzde 23 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Yılmaz, yapılan araştırmalara göre yüksek girişimcilik faaliyetleri olan ülkelerin, ortalama ekonomik büyümenin üzerinde gelişme gösterdiklerini belirtti.

        Yılmaz, genç girişimci sayısının artması adına atılacak her adımın yeniliğin, rekabetin, verimliliğin, kalitenin ve istihdamın dolayısıyla ekonomik kalkınmanın hızlanması anlamına geleceğini vurguladı.

        TOBB Ankara Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Hakan Tarhan da görev yapacakları süre boyunca nitelikli girişimciliği yaygınlaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ