Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Rams Başakşehir Göztepe Başakşehir MAÇ SONUCU ve MAÇ ÖZETİ | Liderşehir! - Rams Başakşehir Haberleri

        Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Göztepe, Başakşehir'i ağırladı. Lider Başakşehir zorlanmadığı karşılaşmada Visca ve Bajic'in attığı gollerle 2-0'lık üstünlüğe ulaştı.

        SPOR TOTO SÜPER LİG HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! GÖZTEPE - BAŞAKŞEHİR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Mücadelenin 6. dakikasında gelişen atakta topla ceza sahası içerisinde buluşan Bajic, Titi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Bülent Yıldırım oyunu bir süre devam ettirdikten sonra VAR uyarısıyla pozisyonu incelemeye karar verdi. Pozisyonu VAR'da izleyen Yıldırım, Titi'nin Bajic'in ayağına bastığına kanaat getirdi ve beyaz noktayı gösterdi.

        9. dakikada topun başına geçen Edin Visca, ağ ayağıyla yerden yaptığı net vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 1-0'a getirdi.

        15. dakikada sol taç çizgisi yakınlarında İrfan Can Kahveci, Titi'ye kayarak yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.

        Dakikalar 22'yi gösterdiğinde Orta yuvarlağın içinde Alexandu Epureanu, Cameron Jerome'a kayarak yaptığı müdahalenin ardından, 24. dkaikada da Da Costa Andre Castro'ya yaptığı sert müdahele sonrasında sarı kart gördü. Da Costa bu kartla birlikte cezalı duruma düştü.

        Mücadelede 31. dakika oynanırken Başakşehir ikinci gole yaklaştı: Hızlı gelişen atakta Marcio Mossoro'nun pasıyla ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Edin Visca, Rijad Bajic'i görme düşüncesinde ancak savunmadan dönen top bir kez daha kendisine geldi. Visca, bu kez şutunu çekti ancak yerde bulunan Wallace Reis'e çarpan top direğin bir karış üzerinden kornere çıktı.

        Bu pozisyondan 5 dakika sonra bu kez Bajic gole yaklaştı: Marcio Mossoro'nun pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Rijad Bajic, Cristian Titi'den sıyrıldıktan sonra sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Beto gole izin vermedi.

        İlk yarıda son anlar oynanırken sol çaprazda topla birlikte süratle hareketlenen Yasin Öztekin, Alexandu Epureanu'dan sıyrıldıktan sonra ceza alanı içinden sol ayağıyla yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Mert Günok uzanarak parmaklarının ucuyla topu kornere çelmeyi başardı.

        İlk yarı Medipol Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ...
        REKLAM
        SPOR TOTO SÜPER LİG'İN FİKSTÜRÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

        48. dakika oynanırken Lamine Gassama, yaptığı top kaybından sonra Stefano Napoleoni'ya yaptığı faulün ardından sarı kart gördü ve gelecek hafta cezalı duruma düştü.

        49. dakikada ceza yayı gerisinden Yasin Öztekin, sağ ayağıyla çok sert vurdu ancak top kaleci Mert Günok'un üzerine gitti.

        Başakşehir 73. dakikada farkı 2'ye çıkardı: Sol çaprazdan ceza alanı içine çok iyi sokulan Marcio Mossoro, kale sahası içine topu çevirdi. Rijad Bajic, uygun durumda rahat biçimde topu ağlarla buluşturdu.

        Göztepe 79. dakikada gole yaklaşan taraf oldu: Sokol Cikalleshi'nin pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Halil Akbunar, arka direğe ortasını yaptı. Yasin Öztekin, iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top üstten auta gitti.

        Mücadelenin kalan dakikalarında gol olmayınca Başakşehir karşılaşmadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. 2-0'lık skorla İzmir'den galip dönen Başakşehir puanını 30'a yükselterek liderliğini sürdürdü. İç sahadaki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Göztepe ise 13. haftayı 18 puanla kapadı.

        GÖZTEPE: 0 - BAŞAKŞEHİR: 2

        STAT: Bornova

        HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Mustafa Sönmez, Mehmet Kısal

        GÖZTEPE: Beto, Gassama (Dk. 81 Tayfur Bingöl), Titi, Reis, Berkan Emir, Halil Akbunar, Borges (Dk. 58 Ngando), Alpaslan Öztürk (Dk. 77 Cikalleshi), Yasin Öztekin, Castro, Jerome

        MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caicara, Epureanu, Da Costa, Clichy, Gökhan İnler, İrfan Can Kahveci (Dk. 65 Emre Belözoğlu), Visca, Mossoro (Dk. 76 Kerim Frei), Napoleoni, Bajic (Dk. 84 Adebayor)

        GOLLER: Dk. 9 Visca (penaltıdan), Dk. 73 Bajic (Medipol Başakşehir)

        SARI KARTLAR: Dk. 8 Titi, Dk. 33 Berkan Emir, Dk. 48 Gassama, Dk. 90+1 Tayfur Bingöl (Göztepe), Dk. 15 İrfan Can Kahveci, Dk. 22 Epureanu, Dk. 27 Da Costa (Medipol Başakşehir)

        MAÇIN DAKİKALARI

        İLK YARIDAN DAKİKALAR

        Karşılaşmanın 2. dakikasında Bajic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Visca'nın vuruşunda kaleci Beto pozisyonu uzaklaştırdı.

        6. dakikada ceza sahası içinde Titi ile mücadele eden Bajic yerde kaldı. Oyunu devam ettiren ve daha sonra VAR'a giden Bülent Yıldırım, pozisyonu izledikten sonra penaltı kararı verdi. 9. dakikada Visca'nın kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1.

        30. dakikada hızlı gelişen Medipol Başakşehir atağında Mossoro'nun pasıyla sol çapraz pozisyonda topla buluşan Visca'nın şutunda Reis'ten dönen top tekrar Visca'ya geldi. Bu oyuncunun şutunda meşin yuvarlak Göztepeli oyunculara çarpıp direğin üstünden kornere çıktı.

        36. dakikada yarı sahasında kaptığı topla hızlı hücuma çıkan Mossoro, meşin yuvarlakla bir süre ilerledikten sonra topu Bajic'e aktardı. Sağ çapraz pozisyonda Bajic'in sert şutunda kaleci Beto topu uzaklaştırdı.

        43. dakikada Berkan Emir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı içindeki Göztepeli oyuncuların kafayla indirdiği topla buluşan Castro'nun sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

        44. dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında topla birlikte bir süre ilerleyen Yasin Öztekin'in sol çapraz pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Mert, topu kornere gönderdi.

        Medipol Başakşehir ilk devreyi 1-0 önde bitirdi.

        İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

        49. dakikada Yasin Öztekin'in ceza alanı dışından attığı sert şutta kaleci Mert topu kontrol etti.

        53. dakikada Visca'nın kaleyi karşıdan gören pozisyonda attığı şutta top yandan dışarı çıktı.

        73. dakikada Medipol Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Sol kanattan Mossoro'nun yaptığı ortada arka tarafta topla buluşan Bajic, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2.

        Müsabaka, Medipol Başakşehir'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ