İnsan kaçakçılarına müdahale eden asker şehit oldu
"Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur"
ABONE OLSuriye'den Hatay'a kaçak yollarla geçmek isteyen insan kaçakçıları bir askeri şehit etti.
GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı bugün saat 08.17'de yaptığı açıklamada, 14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15'te Hatay'ın Yayladağı İlçesi'ndeki Görentaş Sınır Karakolu'nda görevli askerlerin Suriye sınırından Türkiye'ye yasa dışı geçişinde bulunan bir grupa müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, "Çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.
Hatay'ın Yayladağı ilçesi Suriye sınırında insan kaçakçılarına müdahale ederken şehit olan Mustafa Uygun'un Denizli'deki baba evinde yas var.
Yayladağı'nda Suriye sınırından geçmek isteyen insan kaçakçılarına müdahale ederken bıçaklanarak şehit edilen Mustafa Uygun'un şehadet haberi, askeri yetkililer tarafından Pamukkale ilçesi Pamukkale Mahallesindeki babası Cevdet Uygun ile annesi Keziban Uygun'a iletildi.
Şehidin yakınları ve vatandaşlar, acı haber üzerine eve geldi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.