Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Eskişehir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler,hayvanat bahçesi yapan belediyenin barınak yapmamasını eleştirdi

        Can HACIOĞLU/HABERTÜRK

        Eskişehir'de doktor Serpil ve Reyhan Pütün çiftinin 34 yaşındaki hayvansever kızları Erinç Pütün, sokak köpekleri tarafından parçalanarak öldürüldü. Pütün’ün ölümü sonrası kentte çok sayıda başıboş köpek bulunduğu dile getirildi. İşte bu eleştirilerden biri de Eskişehir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Kızılinler’den geldi. Kızılinler, “Eskişehir’de ciddi bir sokak köpeği sorunu bulunuyor. Maalesef hayvanat bahçesine yatırım yapılırken, Büyükşehir Belediyesi barınak kurmuş değil. Hayvansever Erinç Pütün’ün sokak köpeklerini beslerken hayatını kaybetmesi, Eskişehir’de başıboş dolaşan köpekler sorununu bir kez daha, maalesef çok acı bir olayla gündeme getirdi” dedi.

        ‘BÜYÜKŞEHİR’IN İHMALİ’

        Pütün’ün ölüm nedeninin kesinleşmediğine dikkat çeken Kızılinler, bu ölüme köpekler neden olsa da olmasa da, Eskişehir’de çok ciddi bir sokak köpeği sorunu bulunduğunu ve bu sorunun da giderek büyüdüğünü söyledi. Asıl sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi’nde olduğunu ancak bu konuda hiçbir adım atılmadığını söyleyen Kızılinler, belediyenin hayvanat bahçesine yatırım yaparken, henüz tek barınak Erinç Pütün kurmamış olmasını eliştirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ