Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik:Cumhurbaşkanı Erdoğan Savarona yatını, bundan sonraki yurtdışı gezilerinde de kullanacak

        Aykut YILMAZ/HABERTÜRK

        Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanı’mız bir ülkeyi ziyaret ettiğinde ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de Türk toprağında yemek vermiş olacak” dedi. Bakan Çelik, Moskova’da gerçekleştirilen MİT Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı sonrasında soruları yanıtladı. Çelik, Savarona’da restorasyon çalışmalarının sürdüğü belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Savarona’yı kullanabileceğini açıkladı.

        Çelik, şöyle devam etti: “Türkiye’ye gelen devlet başkanlarını sayın Cumhurbaşkanı’mız Savanora’da ağırlamak isteyebilir. İkincisi de Cumhurbaşkanı’mızın yurtdışı seyahatlerinde belirli ülkelere bu gemi eşlik edebilir. Sayın Cumhurbaşkanı’mız bir ülkeyi ziyaret ettiler ve o ülkede yabancı devlet başkanı kendisine yemek verdiğinde, kendisi de Türk toprağında yemek vermiş olacak. Bu dediğim, Türkiye’nin uygunluğuna, gezinin uygunluğuna bağlı olarak gerçekleşebilecek. Bu arada okullardan gelen talepleri değerlendirip Savarona’yı sergileyebiliriz. Şimdilik restorasyon çalışmaları sürüyor.”

        TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDE TOLSTOY GECESİ

        Rusya’da, 2015’in edebiyat yılı olarak kutlanacağını kaydeden Çelik, Moskova’daki Türkiye Büyükelçiliği’nde de ‘Tolstoy gecesi’ düzenleneceğini söyledi. Çelik, “Savaş ve Barış romanındaki bazı kahramanların bu binada (Türk Büyükelçiliği binası) yaşadığı söyleniyor. Şu an oturduğumuz yerde Tolstoy oturmuş olabilir. Tolstoy Gecesi’ne şimdi Başkan Putin’in danışmanı olan Tolstoy’un 3. kuşaktan torunu da katılacak. Biz de buraya o gece için özel olarak Tolstoy konusunda uzman bazı akademisyen ve sanatçılar göndereceğiz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ