Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akil İnsanlar heyetinde bulunan Ak Parti Kars adayı Mehmet Uçum, Habertürk TV'de aday listesine ilişkin değerlendirmede bulundu

        HABERTURK.COM

        Çözüm süreci kapsamında oluşturulan 'Akil İnsanlar Heyetinde' bulunanMehmet Uçum,Ak Parti'den Kars'ta birinci sırada milletvekili adayı oldu. Habertürk TV'nin konuğu olan Uçum, aday listesinden Kars'taki projelerine çözüm sürecine birçok konuda özel değerlendirmelerde bulundu.

        '2'NCİ KURULUŞ SÜRECİNDE MERKEZ AK PARTİ'

        Uçum, konuşmasında özetle şunları söyledi:

        - Türkiye'nin 2. kuruluş sürecinde merkez parti Ak Parti'dir.

        - Halkın Cumhurbaşkanını seçmesinden sonra makro siyasetin merkezi Cumhurbaşkanlığına kaymıştır. Cumhurbaşkanı ve başbakan arasında siyasi işbirliği var.

        'YAMA GİBİ BİR ARAYA GETİRİLMİŞ DEĞİL'

        - (Parti tabanı listeyi nasıl karşıladı? sorusu karşısında) Listenin yapısına bakınca ikinci kuruluş meselesinde çok önemli özellikler içeriyor. AK Parti'nin taşığı çevreler net bir şekilde demokrasi koalisyonudur. Bunlar yama gibi bir araya getirilmiş değil ortak irade etrafında uyuşmuş insanlardır.

        'ÇÖZÜM SÜRECİ YERLİDİR'

        - (Çözüm süreci) Çözüm süreci devamlılık içeren bir süreçtir. Bazen görünür hale gelir, bazen de arka planda devam eder. Çözüm süreci partiler üstüdür makro siyaset konusudur parti siyaseti konusu değildir. Bu tamamen yerli bir süreçtir. Gelinen nokta da son derece optimim bir noktadır. Üçüncü göz dayatmasına karşın nötrt takip yapısı oluşabilirse bunlar tartışılabilir. Çözüm Türkiye'de toplumsal iradenin desteklediği bir süreçtir.

        'KARS'IN İHTİYAÇLARI TÜRKİYE'NİNKİYLE ÖRTÜŞÜYOR'

        - (Kars'ın hangi sorunlarını gündeme getireceksiniz?) Kars'ın yerelinden kaynaklanan taleplerle ülkesel talepleri telafi ederek dengeleyerek bir yaklaşım geliştireceğiz. İşsizlik oranı daha yüksek olabilir, iktisadi değerlerin paylaşımı açısından Kars daha az pay almış olebilir. Kente kavşak şehir unvanı kazandırılabilir. Ama açık olan bir şey var birlikte yaşamanın hukukunu istiyorlar. Değer paylaşımında eşitlik istiyorlar. Kars'ın talep ve ithiyaçları Türkiye'nin telep ve ihtiyaçlarıyla örtüşüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ