Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Milli İttifak liderleri Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti

        Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile eski BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul'un fethinin 562. yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti.

        Kamalak ve Destici, Fatih Camisi avlusundaki türbede bir süre dua etti. Destici daha sonra Bakara Suresi'nden bir bölüm okudu.

        Kamalak, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un fethini Hazreti Muhammed'in müjdelediğini ve fethi de Fatih Sultan Mehmet Han'ın gerçekleştirdiğini söyledi.

        İstanbul'un, karadan gemiler yürütülerek bundan 562 yıl önce fethedildiğini hatırlatan Kamalak, "Şu an İslam Dünyası darmadağın, perişan bir vaziyette. Fatih Sultan Mehmet'in ruhunu taşıyan nesil bu dağınıklığa son verecektir" diye konuştu.

        "EMANETİ KIYAMETE KADAR KORUYACAĞIZ"

        Mustafa Destici de İstanbul'u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet ve askerlerine şükranlarını sunduklarını belirtti.

        Fetihle karanlık bir çağın kapatılıp yeni bir çağın açıldığını anlatan Destici, "Onların torunları olarak, bugün burada, onların kabri başındayız. Bu emaneti var oldukça, kıyamete kadar koruyacağız. Aynı iman, inanç ve azimle onların emaneti olan Ayasofya, en kısa zamanda, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakıfnamesine uygun ve tekrar cami olarak ibadete açılır. Bunu istiyoruz ve bekliyoruz. Bu konuda kim adım atarsa onun yanındayız" ifadelerini kullandı.

        Destici, Milli İttifak'ın parlamentoya girdikten sonraki ilk işlerinden birinin de Ayasofya'da zincirleri kırarak Müslümanları Ayasofya ile buluşturmak olacağını kaydetti.

        Bir gazetecinin Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesini ilişkin sorusu üzerine de Destici, gerekli açıklamaları daha önce de yaptığını hatırlatarak "İnşallah 7 Haziran yeni bir milat olur. Tüm hukuksuzluklar ve haksızlıklar düzeltilir. Tüm hak gasbına uğrayanların hakları da geri ödenir. Bunu bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ