Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İdamın tüm ayrıntıları! Şok görüntüler...

        İlk olarak HABERTÜRK Com'da yayınlanan Saddam Hüseyin'in asılma anı büyük yankı yarattı. İnfazda slogan atanlara "Cehenneme gidin", kendisine bela okuyan birine de "Allah senin belanı versin" diyen Saddam, kelime-i şahadet getirirken idam edildi. Son sözü "Muhammed" oldu. Saddam'ın üzerinde Cesur marka elbise vardı.

        İDAMIN GİZLİ ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ! TIKLAYIN...

        İdam öncesi sigara içti

        Devrik lider idamdan önce yemek yemedi, sakinleştirici istemedi.

        Son sözü 'Muhammed' oldu

        Saddam Hüseyin'in cep telefonuna çekilen görüntüleri dün yayınlandı. Saddam, Şii cellatlara, "Allah belanızı versin" diye bağırdı. Ağzından en son bu söz çıktı. Ölmeden önce ikinci kez şahadet getirmesi beklenmeden alt kapak açıldı.

        Dünya önceki gün idam edilen Saddam Hüseyin'in darağacına gönderilme haberleriyle uyandı... Dün de bu kez devrik Irak liderinin asılmasını dakika dakika gösteren video Arap El Arabiya kanalında yayımlandı. Saddam son birkaç dakikasını, Şii cellatlarla atışarak ve sloganlar atarak geçirdi. Devrik Irak lideri, ölmeden önce ikinci kez Kelime-i Şahadet getirmesi bitmeden asıldığı için ağzından dökülen son sözleri de "Muhammed" olarak kaldı. Başbakan Nuri el Maliki'nin danışmanı Meryem Rayis, "Başbakan kağıtları imzaladıktan sonra gece bizi çağırdı. 14 kişiydik. Aramızda Adalet Bakanı, ulusal güvenlik yetkilileri, meclis üyeleri ve Maliki'nin danışmanları vardı. 2 ABD helikopteriyle binaya götürüldük. Aynı anda da Saddam uçakla getirilerek bize teslim edildi."

        "ALLAH BELANI VERSİN"

        Ajanslara göre Saddam'ın son günü şöyleydi: Mahkeme yargıçlarından Münir Haddad, Adalet Bakanı ve Başsavcı Munkit el Farun bir odaya alındı. Haddad, odaya getirilen Saddam'a kararı okudu. Saddam, "Hepimiz cennetteyiz. Düşmanlarımız da cehennemde. Yaşasın ulusum, yaşasın cihad. Farslılara ABD'lilere ölüm!" diye bağırdı. Bir süre Sünni bir din adamıyla başbaşabırakıldı, ardından "buz gibiydi" denilen idam odasına alındı. Şiileri katlettiği iddiasıyla ölen Saddam'ın cellatları da Şiilerdi. Cellatlardan biriyle arasında şu konuşma yaşandı:

        CELLAT: "Irak'ı mahvettin. Dünyanın en zengin ülkelerinden biriyken bizi dilenci yaptın."

        SADDAM: "Hayır ben Irak'ı yıkmadım. Zengin ve güçlü bir ülke yaptım."

        CELLAT: "Allah belanı versin."

        SADDAM: "Senin versin."

        "CEHENNEME GİDİN"

        Iraklı bir yetkili "Korkuyor musun" diye sordu. "Hayır korkmuyorum. Hayatımı cihadla geçirdim. Bu yolu seçenler korkmaz..." yanıtı verdi. Merdivenleri çıktı. O anda cellatlar, Şii Mukteda el Sadr lehine sloganlar atmaya başladı. Saddam alaycı sesle , "Mukteda?" diye sordu. Arkadan biri Sadr'ın babasını kast ederek "Yaşasın Muhammed Bekir Sadr" diye bağırdı. Saddam, "Cehenneme gidin" diye bağırdı. Saddam, sessizlikte Kelime-i Şahadet getirmeye başladı. İlkini bitirdi. Ancak ikincisinin ortasında altındaki kapağı açtılar. Farun'a göre hemen can verdi. Cellatlardan birinin isteği üzerine 3 dakika daha sallandırıldı. Bir doktor geldi ve "Öldü" dedi. Saddam öldüğünde gözleri açıktı. Ardından cesedi alınarak kefene sarıldı.

        İdam seyircisi: En büyük düşman geberiyor

        Saddam'ın, dün ortaya çıkan idam anındaki cep telefon kayıtlarında ilginç diyaloglar ortaya çıktı. İdamı seyredenler de devrik lidere söz attılar. İşte kayıtlardan duyulan sözler: "En büyük düşman geberiyor." "Buna Fatiha okunmaz." "Doğrudan cehenneme gidiyor." "Hz. Muhammed sana şefaat etmez." Bu sırada, Saddam'a saldırmak isteyen birini öteki durduruyor: "Dur yapma, bırak, geberdi."

        Ölüme Türk malı takımla gitti

        Saddam, idama Türk terzi Recep Cesur'un diktiği takım elbiseyle gitti. Yaklaşık 10 yıldır Cesur markasının giysilerini giyen Saddam idam masasına giderken üzerinde Cesur Giyim'e ait siyah takım elbise ve beyaz gömlek ve siyah ayakkabıları vardı. Cesur, Saddam'ın dava sırasında da giysilerini hazırlamıştı. "Pantolon 54, ceket 56, boy 1.86, gömlek xl, ayakkabı numarası 45" diyerek Saddam'ın ölçülerini ezbere söyleyen Cesur'un satışları dava sırasında 3 kat artmıştı.

        Dans edip uyutmadılar

        Kendisine önerilen yemek teklifini reddeden Saddam, idam öncesi uyumak istediğini söyledi. Gardiyanlarıysa eski liderin bu son isteğine saygı göstermesi. İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan ismini açıklamayan bir Iraklı, gardiyanların Saddam'ın başında dans ettiğini ve uyumasını engellediğini söyledi. "Her 30 dakikada bir odasına girip dans ettiler. Uyumasını engellediler" diyen kaynak , "Uyumasına izin vermeyip, kişiliğini yok etmeye çalıştılar" dedi.

        SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ