Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bağdat Caddesi’ndeki ölümlü kazalara protesto

        Eray EROLLU / GAZETE HABERTÜRK

        Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal’da 11 Temmuz günü saat 03.30 sıralarında aşırı sürat yapan aracın sürücüsü, çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı ezmiş, sonra da kaçmıştı. Bu kazadan 20 saat sonra yine Bağdat Caddesi’nde Feneryolu Dünyagöz Hastanesi önündeki kaldırımda 3 gence, otomobiliyle sürat yapan bir genç çarptı. Kazada Hasan Hüseyin Koşum (18) yaşamını yitirirken, Nurettin Gümüş (19) ve Selami Yüksel (18) ağır yaralandı. Kazaya neden olan sürücü A.E.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. A.E.A’nın, sağ ön lastiğinin patladığını, bu nedenle direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söylediği öğrenildi.

        SPOR OTOMOBİLLER HER GECE KAPIŞIYOR

        Bu iki kaza Bağdat Caddesi sakinlerini sokağa döktü. Dün saat 19.00’da kazanın olduğu yerde toplanan Göztepe Dayanışması ve vatandaşlar kazalara tepkilerini dile getirdi. “O kaldırımda sen de olabilirdin, duyarsız olma görmeden gelme, trafik terörüne dur de” pankartı açan grup ellerinde ise “Yol yapmak kolay, önlem almak mı zor?”, “Dün çiçekçi, bugün Hasan, yarın sen olabilirsin?”, “Asfalt ağlamadı biz ağladık”, “Katiller dışarıda adalet nerede?” dövizlerini taşadı.

        “ONLARCA KEZ ŞİKÂYET ETTİK”

        Bir Bağdat Caddesi sakini ise, “2 ölümlü kazadan sonra caddede sürat yapanların sayısı azaldı. Ancak polisin denetiminin bitmesinin ardından yine makaslar atarak seyrediyorlar. Onlarca kez şikâyet ettik ama sonuç alamadık. Parasına kapışıyorlar” yorumunu yaptı. Kazanın gözleri önünde olduğunu söyleyen bir kişi ise, “Otomobilin içinde bir kız da vardı. Kazanın ardından kız, şoföre ‘Ben sana makas atarak gitme kaza yaparsın dedim ama sözümü dinletemedim’ diyerek uzaklaştı” dedi.

        ‘CANAVARI YOK EDECEĞİZ’

        Göztepe Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Sevtap Öksüz, “Yıllardır trafik cinayetlerinin merkezi olan Bağdat Caddesi ölüm caddesine dönüşmüştür. Bu caddede yıllardır kazalar olmakta ve trafik cinayetleri işlenmektedir. Daha kaç can yanması lazım. Bu caddede daha kaç gencin hayatı çalınacak. Caydırıcı cezalar uygulanmamakta, yasalar yetersiz kalmaktadır. Bu gençlerin katili aynı zamanda ihmalkâr yöneticilerdir. Kadıköylüler olarak bu yaratılan canavara karşı mücadele edeceğiz. O canavarı yok edeceğiz” dedi. Grup olaysız şekilde dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ