Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşadamı Mehmet Turgut’un fidye için kaçırılıp öldürülmesiyle detaylar: 80 bin TL harcamışlar

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Cesedi gömülü olarak bulunan işadamı Mehmet Turgut’un fidye için kaçırılmasıyla ilgili olarak gözaltına alınıp 4 gün boyunca sorgulanan 11 şüpheli önceki gün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Sorguları sabaha karşı tamamlanan şüphelilerden Rizgin B., Emre E., Kemal O., Şih Ali Y., Serkan S., Çayan H. ve şoförler Fatih Ç. ile Serkan D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden 3’ü ise adli kontrol getirilerek serbest bırakıldı.

        SİLİKON MASKELER HATAY’DAN

        Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nin yaptığı soruşturmada ise olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Güvenlik kamera görüntülerinden tanınmamak için silikon yüz maskesi taktıkları belirlenen fidyecilerin lideri Rizgin B.’nin kaçırma olayından bir hafta önce Hatay’a gittiği ve özel olarak yapılan silikon yüz maskelerini aldığı tespit edildi. İstanbul’a döndükten sonra Pendik’te bir villa kiralayan çete, 5 milyon Euro fidye istedikleri kaçırma olayını planlamak ve polisten kaçmak için toplam 80 bin TL harcadı.

        ‘O İŞİ HALLEDİYORUZ’

        İşadamının kaçırılmasından 4 gün sonra kimlikleri belirlenen ve tüm telefon numaralı mahkeme kararıyla dinlenen şüphelilerden Rizgin B.’nin sevgilisi ile yaptığı telefon görüşmesi de teknik takibe takıldı. Rizgin B., Alanya’da olan sevgilisi Rana G.’nin “Ne yapıyorsun” sorusuna “ O işi hallediyoruz” yanıtını veriyor. Polis bu konuşma üzerine olaydan bilgisi olduğu şüphesiyle Rana G.’yi de Alanya’da gözaltına alıp, İstanbul’a getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ