Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Trabzon'da 16 yaşındaki kıza videolu tehdit

        Kenan TAŞKIN/TRABZON

        Trabzon'un Arsin ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki Y.K. adlı genç kız, aynı yaştaki bir kişiyle girdiği ilişkinin görüntülerinin çekildiğini, bu görüntülerin elden ele dolaştığını ve eline geçiren kişilerin kendisini tehdit ederek zorla ilişkiye girmek istediklerini belirterek polise başvurdu. Genç kızın şikayeti üzerine gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklandı.

        11 Eylül'de Araklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran 16 yaşındaki Y.K., aynı yaştaki F.B. ile ilişkiye girdiğini, bunun bilmediği bir kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildiğini belirtti. Y.K. görüntülerin kısa sürede ilçede elden ele dolaştığını ve bu görüntüyü alan kişilerin kendisini tehdit ederek birlikte olmaya zorladıklarını iddia ederek şikâyetçi oldu.

        Genç kızın ifadesi doğrultusunda 9 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından savcılığa sevk edilen zanlılardan H.K., E.E., O.Ç. ve O.Y. serbest bırakılırken, diğer zanlılar tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Zanlılardan F.K. ve M.K. 'küçük yaşta kıza cinsel istismarda bulunmak' suçundan tutuklanarak Trabzon Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. A.K., E.Ö. ve F.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ