Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "MHP'nin tek başına iktidar olma zamanı geldi"

        Partisinin İzmir il teşkilatının düzenleyeceği bayramlaşma törenine katılmak üzere karayoluyla İzmir'e giden Bahçeli, Manisa'ya gelişinde bir grup partili tarafından karşılandı.

        Manisa Anemon Oteli'nde partililere seslenen Bahçeli, Türkiye'nin çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kaldığını bildirdi. Siyasal iktidarın ekonomik krizin Türkiye'yi teğet geçtiğini söylediğini, ancak açıklamaların gerçekleri yansıtmadığını savunan Bahçeli, iktidarın bu konu da gerçekleri milletten sakladığını ileri sürdü.

        Bir yandan bölücü terör faaliyetlerinin tırmandığını, diğer taraftan kurumlar arası çatışma ve kutuplaşmanın kendini gösterdiğini savunan Bahçeli, siyasete argonun hakim olduğunu, ''vurdumduymaz bir iktidar'' ile Türkiye'nin felakete doğru sürüklendiğini iddia etti.

        Türkiye'nin bir çıkış yolu aradığını söyleyen Bahçeli, şöyle konuştu:

        ''Acaba bu çıkış yolu nasıl olabilir? İşte Mahalli idareler seçimleri çıkış yolunu demokrasi içinde bize gösterecek bir seçim olarak dikkatimizi çekmelidir. Seçimlerin sadece yerel yöneticileri seçmenin ötesinde Türkiye'nin geleceğini belirleyecek, bugünkü kötü yönetime alternatif olabilecek bir yönetimin işaretini verecek bir seçim olduğu da unutulmamalıdır. Diğer siyasi partilerden çok farklı bir anlayış içinde mahalli idareler seçimine sahip çıkmalısınız. MHP bu seçimlerde üstün bir başarı sağlarsa o zaman milletimizde oluşacak kanaat, 'Artık görüldü ve anlaşıldı, bundan böyle AK Parti yönetiminin alternatifi MHP'dir' denecek. Bu da önümüzdeki yerel seçimlerde MHP'nin tek başına iktidar yolunda önemli bir adımı olacaktır. Bu seçimleri biz çok önemsiyoruz.''

        -MANİSA'DAKİ ADAYLAR-

        MHP olarak zamanı iyi değerlendirmek zorunda olduklarını ve bu nedenle de YSK'nın seçim takvimini belirlemesini beklemeden çalışmaları başlattıklarını ifade eden Bahçeli, bugüne kadar yaklaşık 800'e yakın belediye başkanı adayının topluma takdim edildiğini, bunlardan 31'inin il belediye başkanlıklarına aday olduğunu söyledi.

        Hiçbir partinin henüz MHP'nin açıkladığı kadar aday gösteremediğini söyleyen Bahçeli, bu seçimde tüm belediyelerde seçime girme gayretinde olacaklarını ifade etti.

        Manisa'da da mahalli seçimler öncesinde il ve ilçe yöneticileri tarafından önemli adımların atıldığını bildiren Bahçeli, çoğu adayın belirlendiğini, kısa zamanda tüm adayların belirlenmiş olacağını kaydetti.

        Bahçeli Manisa'da MHP'nin bazı ilçelerde kendisini belediye başkanlıklarıyla gösterdiğini, artık merkezde de belediye başkanlığı kazanılması gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Bunu başarmak mecburiyetindesiniz. Çünkü 2009 yılı MHP'nin 40. yıl dönümünü idrak ettiği yıl olacaktır. Yani 9 Şubat 1969 yılında Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nden MHP'ye dönüşümün sağlanmış olduğu Adana Kurultayı'ndan bugüne tam 40 yıl geçmiştir. Bugün Türk siyasi hayatında çok az parti bu kadar uzun ömürlüdür. İnşallah Türk Milleti yaşadıkça MHP de yaşayacaktır.

        40 yıl içerisinde kimler geldi geçti, hak etti veya hak etmeden aldı, bunların hepsini biliyorsunuz. Ama yılların mücadelesi ile sosyal maliyeti en yüksek siyasi hareket olarak artık MHP'nin de tek başına iktidar zamanı gelmiştir. 40 yıllık bir siyasi hareket olarak da bu bizim en tabi hakkımız olmalıdır.

        Ama bazı arkadaşlarımız tek başına iktidar olacağına inanamıyor. Diğerlerinin olacağını kabulleniyor da kendisinin iktidar olacağına inanmıyor. Bu inanmayan arkadaşları bırakacak, inanan arkadaşlarınızla yolunuza devam edeceksiniz. Mahalli idareler seçimlerinde de bunun işaretini alacaksınız. Bunun işareti belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği, il genel meclisi üyeliği seçimlerinde AK Parti'nin alternatifi olabilecek bir siyasi parti konumuna gelmektir. Bunun da yolu Manisa'daki bütün il ve ilçe belediye başkanlıklarını seçim sonuçlarında başarıyla almak demektir.''

        -''HAYATİ DÖNEM''-

        Bahçeli, parti olarak hayati bir döneme girdiklerini, bu dönemde ''kısır çatışmalar içerisine giren, benlik duygusuna kapılan, (benim dediğim olmazsa olmaz) diyen, partisini değil ihtirasını düşünen kişilerin'' yönetimden çekileceğini, bu tip olayların seçim döneminde yaşanması halinde seçim sonrası gereken disiplin tedbirlerini alacaklarını söyledi.

        Siyasi iktidarın bu seçimlerde oy kaybetmesi gerektiğini savunan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

        ''Yoksa bunlar yüzde 47 almış olduğu oyu yüzde 48'lere 49'lara çıkartırlarsa, ayakları yerden kesik, iyice kesilirler. Yaptıkları her türlü yanlışlığın, teslimiyetçi, takiyeci politikalarının halk tarafından bir kez daha onaylandığı kanaatiyle yanlış üzerine yanlış yaparlar. Kendilerinin felakete sürüklenişini görmezler ama milletin de felakete sürüklenişini hissetmezler. Bunun için bu tehlikeli oyunu bozmak lazım. Ona oy veren insanların, onların partilerinde çalışan insanların dahi bu felakete gitmekten kendilerini kurtarmaları lazım. Tabii biz bir başka siyasi parti olarak onların içişlerine karışmak istemiyoruz, ne yaparlarsa yapsınlar ama onların yanlışı ile milleti felakete götürmelerine MHP olarak müsaade edemeyiz.''

        MHP Lideri Bahçeli, konuşmasının ardından İzmir'e hareket etti. Manisa-İzmir sınırındaki Sabuncubeli Geçidi'nde İzmir İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu ve partililerin karşıladığı Bahçeli, İzmir'de kalacağı Swiss Otel Grand Efes'e gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ