Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İçişleri Bakanı'ndan Tahir Elçi açıklaması

        HABERTURK.COM

        Diyarbakır'da polis ile YGD-H'lilera arasında çıkan çatışma sonucu Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi yaşamını yitirdi. Çatışmada 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Tarafımdan, olayın bütün yönleriyle incelenmesi için 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır" dedi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, "Şu anda bir değerlendirme yapmak bizi yanlışa sürükleyecektir. Bu saldırı sadece polisimize, sadece baro başkanımıza yönelik bir saldırı değil, birliğimize, milletimize yönelik bir saldırıdır" ifadelerini kullandı.

        Efkan Ala ve Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da çıkan çatışma hakkında açıklama yaptı.

        İçişleri Bakanı Ala yaptığı açıklamada "Bir araç içerisinden güvenlik görevlilerimize silahlı saldırıda bulunulmuştur. Olay halinde güvenlik görevlilerimizle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışma sırasında Diyarbakır Barosu Başkanı Sayın Tahir Elçi ölmüş, 1 polis memurumuz da şehit olmuştur. Saldırıda şehit olan polis memurumuzun ailesine başsağlığı dilerim. Saldırıda ölen Sayın Elçi'nin ailesine başsağlığı dilerim. Tarafımdan, olayın bütün yönleriyle incelenmesi için 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı, milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde gerekli bütün güvenlik tedbirleri alınmıştır" dedi.

        "MİLLETİMİZE YÖNELİK BİR SALDIRI"

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da açıklamasında şunları söyledi:

        "Bütün tahkikat yürütülmektedir. Baro Başkanı'nın ailesi ve temsilcileri bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri araştırması devam etmektedir. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek, buna göre değerlendirmeler yapmak daha doğru olacaktır. Şu anda bir değerlendirme yapmak bizi yanlışa sürükleyecektir. Bu saldırı sadece polisimize, sadece baro başkanımıza yönelik bir saldırı değil, birliğimize, milletimize yönelik bir saldırıdır. İnşallah yakında, bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır."

        DAVUTOĞLU, ALA VE BOZDAĞ İLE GÖRÜŞÜYOR

        Başbakan Davutoğlu da iki bakan ile görüşerek saldırıya ilişkin bilgi aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ