Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP'den "mini anayasa paketi" tepkisi

        Düzgün KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, hükümetin 4 maddelik mini Anayasa paketi hazırlığını eleştirerek, “Başbakan, güvenoyu aldıktan sonra siyasi partileri en kısa sürede ziyaret edeceğini belirtmişti. Anayasa değişikliği gibi hayati bir konuyu basından öğrenmemeliydik” dedi.

        Özel, şunları söyledi:

        SİYASİ NEZAKETE AYKIRI: Başbakan, güvenoyu aldıktan sonra, partileri en kısa sürede ziyaret edeceğini söylemişti. Başbakan’ın partimizi ziyaretini bekliyorduk. Bu ziyaret gerçekleşmeden, mini Anayasa paketi gibi hayati bir konuyu basından okumamalıydık. Yapılan iş, algı yönetimi ve kamuoyu oluşturmaya yöneliktir. İzlenen yöntem; en hafif deyimiyle, devlet ciddiyeti ve siyasi nezakete uygun değildir.

        UZLAŞMA ŞART: Çocuk kandırır gibi Anayasa yapılmaz. Uzlaşma ve toplumun tüm kesimlerinin katılımı gerekir. Bunun için Meclis’te uzlaşma şarttır. Hükümetin sayısal olarak çoğunlukta bulunduğu bir komisyon yerine, Meclis’te grubu bulunan tüm partilerin eşit temsil edildiği Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda görüşülmesi şarttır.

        TORBAYLA OLMAZ: Hükümet, 2010 yılında olduğu gibi, kendi kafasında kurduğu yargı sistemini oluşturmak için yine şekerle kaplanmış ama içinde çekirdek olan bir yöntemi tercih ediyor. Ekonomik vaatleri kalkan olarak kullanıyor. Vatandaş bir daha bu oyunu yutmaz. Torba mantığıyla Anayasa yapılmaz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ