Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Cizre’de yaralıların bulunduğu binadan güvenlik güçlerine ateş

        GAZETE HABERTÜRK

        HDP milletvekilerinin İçişleri Bakanlığı’nda açlık grevi başlatmasına neden olan, Cizre’de sivil yaralıların bulunduğu iddia edilen binadan güvenlik güçlerine dün saat 17.15’te roketatarla ateş açıldığı ifade edildi.

        Saldırı sırasında güvenlik güçlerinden yaralananlar olduğu belirtildi. Söz konusu evde PKK’nın “Dost” kod adlı Cizre sorumlularından birinin de bulunduğu öne sürülüyor. Bölgedeki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, 23-24 Ocak tarihlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni 3 kez arayarak Caferi Sadık Sokak’ta yaralıların bulunduğunu bildirdi. 112 Acil Servis görevlileri de bu ihbarları 155 Polis İmdat hattına aktararak bölgenin güvenli olup olmadığını sordu.

        OPERASYON BÖLGESİ

        İhbarlarla ilgili 29 tutanak tutuldu ancak evin bulunduğu sokağın operasyon bölgesinde olması nedeniyle ambulans gönderilemedi. Operasyonu yöneten komutan, bölgede güvenlik güçlerinden 2 şehit ve 2 yaralı olduğunu, 1 iş makinesinin de yakıldığını belirterek, “bölgeye ambulansların girmesinin mümkün olmadığını” söyledi.

        Bunun üzerine Sarıyıldız ile temas kurularak yaralıların yakın bir bölgede ambulanslarla buluşabileceği aktarıldı. İddialara göre, Sarıyıldız bu öneriyi kabul etmedi. 27-28 Ocak’ta da ambulanslar operasyon bölgesi yakınlarında beklemelerine karşın, şoförleri “Hiç yaralı gelmedi” bilgisini verdi. Güvenilir kaynaklar, yaralıların bulunduğu binadan güvenlik güçlerine dün akşam roketatarla ateş açıldığını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ