Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gaziantep'te 9 kişiyi öldüren zanlı firarda

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Gaziantep'te, ayrı yaşadığı eşinin amcasının oğlu ile evlendirileceği iddiasıyla iki ayrı evde akrabaları olan 9 kişiyi öldürdükten sonra kayıplara karışan zanlının yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

        Zanlı'nın yakalanmamak için Suriye'ye kaçma olasılığına karşı sınır birlikleri uyarılırken, Yusuf Taş'ın telefon ederek 'Kökünüzü kurutacağım' diyerek tehdit ettiği yakınları güvenlik güçleri tarafından koruma altına alındı. Taş ailesine mensup kişilerin yaşadığı Sam ve Uğurtepe mahallelerinde yoğun güverlik tedbirleri sürüyor.

        İFADELERDEN SONUÇ ÇIKMADI

        Polis ve jandarmalardan kurulan özel bir ekip, yakınlarını tehdit etmesinin ardından telefon kullanmadığı belirlenen Yusuf Taş'ın, son birkaç ay içerisinde yaptığı görüşmeleri tek tek incelemeye başladı. Taş'ın yaptığı görüşmeleri mercek altına alan ekip, son dönemde konuştuğu kişilerin tek tek ifadesine başvurdu. Ancak, bu görüşmelerden bir sonuca ulaşılamadı.

        "SİLAHLI VE ÇOK TEHLİKELİ

        Birçok noktada yapılan aramalara rağmen ulaşılamayan Taş'ın cinayetleri işlediği Düztepe ve Sam mahalleleri başta olmak üzere gidebileceği yerler ile kentin giriş ve çıkış noktalarındaki mobese ve güvenlik kameraları da incelenmeye başladı. Yusuf Taş'ı tanıyanların da tek tek bilgisine başvuruyor. Bu görüşmelerde şüphelinin özel hayatı ve ilişkilerine ilişkin detaylara ulaşan özel ekip, bundan sonraki süreçte nasıl bir yol izleyeceğini belirleyerek ulaşmayı planlıyor. En son kırmızı renkli bir motosikletiyle görüldüğü öğrenilen Yusuf Taş için güvenlik güçleri "silahlı ve çok tehlikeli" uyarısıyla yakalama çalışmalarını sürdürüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ