Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK, YPG'yi vuruyor

        Murat GÜRGEN-Nurcan İNAL-Ahmet YUKUŞ /GAZETE HABERTÜRK

        Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’deki rejim güçlerinin ve PYD-PKK’nın Türkiye’deki askeri bölgelere yönelik stacizlerine, angajman kuralları çerçevesinde karşılık verdi.

        "MİSLİYLE MUKABELE"

        "HAVAALANI VURULDU"

        Halep koridorunu kapatmaya çalışan PYD’ye bağlı YPG güçlerinin mevzileri, Kilis sınırındaki Öncüpınar 4. Hudut Bölük Komutanlığı’nda konuşlu Fırtına obüsleriyle vuruldu. Saat 17.00’de başlayan bombardımanda, 100’den fazla atış yapıldı. Güvenlik kaynakları, Maranaz Köyü’ne 1 kilometre uzaklıktaki YPG mevzilerinin vurulduğunu ifade etti. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, vurulan hedefler arasında Minnak Askeri Havaalanı’nın da yer aldığını söyledi. Halep’e 35, Türkiye sınırına ise 15 kilometre uzaklıkta olan askeri üs, Azez ile Halep arasında geçiş ve takviye yolu olarak kullanılıyor.

        "TACİZ ETTİLER"

        Erzincan’da temaslarının ardından Ankara’ya dönerken havaalanında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, YPG’nin, Azez’e yönelik saldırıları sırasında Türkiye’ye yönelik tacizler olduğunu belirterek, “Angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur” diye konuştu.

        "TEDBİRLERİ ALIRIZ"

        Halep’e yönelik saldırıların hedefinde Türkiye’nin ve Türkiye üzerinden de Avrupa’nın olduğu konusunda AB ile mutabık olduklarını dile getiren Davutoğlu, “Türkiye sınırlarını korumak, Türkiye’ye doğru yönelen mülteci akınlarını, mültecileri korumak için ve Suriye’nin tek umudu olan, terör örgütleriyle de rejimle de tek işbirliği yapmamış olan ılımlı muhalif unsurların varlıklarının muhafaza edilmesi ve etnik bir kıyım yapılmaması için alınması gereken tedbirleri almaya kararlıdır” ifadesini kullandı.

        JETLER TEYAKKUZDA

        Suriye sınırında yaşanan hareketliliğin ardından Türk Hava Kuvvetleri de teyakkuza geçti. Tacizlere obüslerle karşılık verilirken, “Scramble kodu” olarak adlandırılan filoların her an harekâta hazır tutulduğu öğrenildi.

        "30 MEVZİ VURULDU"

        Bölgedeki YPG kaynakları, TSK’nın müdahalesinde 30 mevzinin isabet aldığını, 2 kişinin öldüğünü iddia etti

        METE YARAR: SADECE ZAMANI BİLİNMİYORDU

        Güvenlik uzmanı Mete Yarar Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:"YPG'nin şu andaki hareketleri kendisine özgü değil. 3'lü 4'lü koalisyon şeklinde ilerliyorlar. Bir tarafta İran ve Esad birlikleri ilerlerken diğer taraftan YPG ve Rusya güçleri ilerliyor. Azez'den geçen Halep'e doğru giden koridor iki taraftan sıkıştırılıyor.Şu anda saldırılan yerlerin IŞİD'le alakası yok. ÖSO'nun hakim olduğu yerlere saldırılıyor. ABD, Türkiye'ye 'neden müttefiğimizi vuruyorsuz' demez.Türkiye arındırılmış bölgenin muhakkak kurulması için faaliyeti gösterecektir. Türkiye 70 kilometrelik hattın temizliğini yapacaktır. Azez hattının kesilmesi bu koridoru kapatacaktır. Silahlı kuvvetler bu bölgedeki hedefleri bombalasını sürdürecektir. Sürpriz değil, sadece zamanı bilinmiyordu."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ