Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bolu Belediyesi: kedi için ruhsat iptali söz konusu değil

        Bolu Belediyesi, bazı basın organlarında çıkan 'işyerinde kedi beslendiği için internet kafenin işyeri ruhsatının iptal edildiği' yönündeki iddiaların doğru olmadığını bildirdi. Belediye'den yapılan yazılı açıklamada, söz konusu işyerinde Valilik Komisyonu ile birlikte yapılan denetimlerde bazı eksiklikler tespit edildiği belirtilerek, işyeri sahibine bu eksikliklerin giderilmesi için 15 günlük süre verildiği, ruhsat iptalinin söz konusu olmadığı belirtildi.

        Açıklamada, denetlenen internet kafede gıda satışı hizmeti de verildiği vurgulanarak, "Valilikle yapılan ortak denetimde bahse konu işyerindeki evcil hayvanların sokak hayvanı olduğu ve aşılı olmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca işyerinde gıda satışı da yapıldığından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Gıda Hijyeni Yönetmeliği' uyarınca gerekli hijyen koşullarının yerine getirilmesi için, eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahibine 15 gün süre verilmiştir. Kesinlikle işyeri iptali söz konusu değildir. Hayvan sevgisinin ticari çıkarlara alet edilmesi üzücüdür. İşyerinin ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan denetim işlemlerini, hayvanseverlerin hassasiyetinin kullanılarak, Belediyemize yönelik olumsuz algı oluşturma çabası kabul edilemez. İddiaları art niyetli ve spekülatif çabalar olarak değerlendiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

        Bolu Belediyesi'nden bir internet kafe sahibinin kedi beslendiği için ruhsatının iptal edildiği yönündeki iddialarına ilişkin açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

        "Bolu içerisindeki internet kafeler, Belediye Zabıtası görevlileri, Valilik bilişim uzmanları ve diğer görevli uzmanların da yer aldığı Valilik Komisyonu tarafından her ay düzenli olarak denetlenmektedir. Valilik Komisyonu'nun aylık rutin denetimleri sırasında bahse konu olan işyerinde Belediye Zabıta Ekibi, iş yönünden fiziki şartları incelemiştir. Söz konusu işyerinde çay, tost, hamburger vb. gıda satışı da yapıldığı tespit edilmiştir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 'Gıda Hijyeni Yönetmenliği' uyarınca, 'Gıda hazırlanan ya da gıda ürünleri sunulan işyerlerinde evcil hayvanların girmesi yasaktır'. Zabıta ekiplerimiz, gıda satışı yapan yerlerde bu yönetmeliği uygulamakla yükümlüdür."

        "Söz konusu işyerinde yapılan denetimde, beslenen evcil hayvanların kimliği ya da aşısı olmadığı da tespit edilmiştir. İnternet kafeler, çoğunluğunu çocuklarımızın, gençlerimizin oluşturduğu vatandaşlarımızın uğrak yeri olan mekanlardır. Hijyen yönetmeliğine uygun olması, haşere ve kemirgen kontrolü için uygun prosedürlerin uygulanması gerekir. Diğer işyerlerinde olduğu gibi internet kafelerden yararlanan vatandaşlarımızı bulaşıcı hastalıklardan korumak, sağlıklı işyerleri oluşturmak için, bu işyerlerinin denetlenmesi, gerekli tedbirlerin alınması halk sağlığı açısından yasal zorunluluğumuzdur.

        "KEYFİ BİR UYGULAMA SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

        "Denetim sırasında ayrıca söz konusu işyerinde ayrı bir bölümde oyun aletlerinin bulunduğu, bunların ruhsat faaliyet konusunda belirtilmediği, tavandaki sıvaların kabardığı tespit edilmiştir. Söz konusu eksikliklerin giderilmesi için işyeri sahibine 15 gün süre verilmiştir. Kesinlikle işyeri iptali söz konusu değildir. Hayvan sevgisinin ticari çıkarlara alet edilmesi üzücüdür. İşyerinin ilgili yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan denetim işlemlerinin hayvanseverlerin hassasiyetinin kullanılarak Belediyemize yönelik olumsuz algı oluşturma çabası da kabul edilemez. İddiaları art niyetli ve spekülatif çabalar olarak değerlendiriyoruz."

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ