Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kadıköy'de Suruç için oturma eylemi

        Eray EROLLU / İSTANBUL

        Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 20 Temmuz 2015'deki patlamada hayatını kaybeden 33 kişi Kadıköy HDP ilçe binası önünde anıldı. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da olduğu grup, patlamada hayatını kaybedenler için 33 dakika oturma eylemi yaparken, sokağa "Kalplerimiz adalet için atsın", "Gizlilik kararı kaldırılsın" yazılı pankartlar serildi. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını tutan yaklaşık 50 kişilik grup, yere serdikleri afişlerin önüne mumlarla Cizre yazdı. Grup, ellerinde "Acının dili ortak", "Dünya barışı için adalet istiyoruz", "Suruç'tan Sultanahmet katilini tanıyoruz" dövizleri taşıdı.

        "YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

        Suruç Aileleri İnisiyatifi adına basın açıklaması yapan Gamze Yıldız, "Suruç katliamının 7. ayındayız. Barışın adının bile suç olduğu, insanların acılar içinde ölüme mahkum edildiği ve direngenliğin inadına zulümlerin perçinlendiği günlerden geçiyoruz. Yaşanan tüm katliamları, acıları ve ölümleri ayrım yapmadan yüreğimizde hissediyoruz. Bizler 33 can paresini toprağa filiz filiz ekmiş, güzel gülüşlü evlatlarını sonsuzluğa uğurlamış acılı ama inadına güçlü Suruç aileleriyiz. Suruç'tan sonra katliamların ardı arkası kesilmiyor" dedi.

        BABASI İÇİN AĞLADI

        "İNSANLARIMIZIN YÜZÜ GÜLMEYECEK"

        Oturma eylemine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise, "Suruç katliamının failleri karanlıkta kaldığı, hesap vermediği müddetçe, barıştan, insanlıktan ve huzurdan yana bu topraklarda insanlarımızın yüzü gülmeyecek ne yazık ki. Bu katliamdan mağdur olan anaların, babaların gözü yaşlı olduğu müddetçe, yüzü yerde olduğu müddetçe, bu topraklarda, bu ülkede kim olursa olsun, nerede yaşarsa yaşasın ağız dolusu gülmesi mümkün değildir" dedi.

        Konuşmaların ardından saldırıda yaşamını yitiren 33 kişinin adını sloganlarla okunduktan sonra grup olaysız dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ