Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Van'da Mehmetciğe 5 yıldızlı konfor
        1

        1760 kişi kapasiteli merkezde Mehmetçiklere misafir edildikleri süre içersinde çeşitli sosyal faaliyet imkanı sunulurken, birliklerine ulaştırılmaları ise helikopter veya zırhlı araçlarla sağlanıyor.

        2

        Mehmetçik, Doğu ve Güneydoğu'da terörle mücadelesini aralıksız sürdürürken, sınır birliklerine gelen ve dönen askerlere Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nda geçici olarak barınmaları için yeni bir KTM yapıldı.

        3

        Askerlerin Van'a geldikten sonra birliklerine gitmeden önce 5 ile 10 gün misafir edileceği KTM, 5 ayrı bina ve 61 koğuştan oluşuyor.

        4

        HER TÜRLÜ KONFOR VAR

        Toplam 1760 kişilik kapasiteye sahip KTM'de 5 yıldızlı otel konforu düşünülmüş. 24 saat sıcak su, ortopedik yataklar, duşlar, lavabolar ve fotoselli musluklar askerlerin hizmetine sunulurken, 4 yemekhanede üç öğün sıcak yemek de çıkarılacak.

        5

        Askerlerin KTM'de misafir edildikleri süre içersinde sosyal faaliyetlerini sürdürmeleri için gazino ve ortak alanlar da düşünüldü.

        6

        GÜVENLİ SEVKİYAT

        Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından 24 saat boyunca KTM'nin yaşam alanları canlı olarak izleniyor.

        7

        KTM'de misafir edilen askerler, daha sonra çelik yelek ve kask giydirilerek helikopter yada mayına karşı korumalı Kirpi tipi zırhlı araçlarla güvenli bir şekilde birliklerine ulaştırılıyor.

        8

        Van Jandarma Asayiş Kolordu Komlutanlığı Kabul Toplanma Merkezi Komutanı Jandarma Binbaşı Sabri Erten

        9

        "Kabul toplanma merkezleri özellikle Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan kahraman Mehmetçiklerimizin güvenli bir şekilde birliklerine gitmelerin sağlamak için kurulmuş birliklerdir.