Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Numan Kurtulmuş'tan önemli açıklamalar

        HABERTURK.COM

        İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

        Hayatını kaybedenler bizim misafirimizdi. Asla teröre alışmayacağız. Derbi hakkında spekülasyonlar yapılıyor. Değişik kanallardan değişik istihbaratlar alındı. Zor bir karardı. Derbi dünyanın en büyük 5 derbisinden birisidir. Bu kararı almak durumundaydık.

        AB İLE MÜLTECİ ANLAŞMASI

        4 Nisan'dan itibaren geri alımlar öngörülmektedir. Yunan adalarından alınan bir mülteci için Avrupa'ya bir mülteci gönderilecektir. Şu anda Avrupa Birliği rakam olarak 72 binde sınırlamaktadır. Ancak Merkel'in bu konudaki çalışmalarını biliyoruz. Türkiye'den AB'ye gidecek mültecilerde en çok ihtiyaç içerisinde olanlar seçilecek. Bakıma muhtaç olanlar, ağır hastalar gibi...

        VİZE SERBESTİSİ

        Ümit ediyoruz ki Haziran ayında vize serbestisi görüşmelerine başlayacağız. Vizelerin kalkması için gerekli adımları atacağız.

        90 GÜN VAADİ

        3 ay içinde verdiğimiz sözleri gerçekleştirmek için son çalışmalarımızı Meclis'e gönderiyoruz. Böylelikle verdiğimiz sözleri yüzde 100 yerine getirmiş olacağız.

        GENÇLERE MÜJDE!

        Gençler için 25 yaşın altındaki sigorta prim borçları silinecek.

        MÜLTECİLERE VATANDAŞLIK İDDİASI

        Böyle bir çalışmamız yok. Ancak nitelikli olanlar için çalışma izni çıkartıyoruz. Buradaki tüm Suriyelilerin vatandaşlığa alınması söz konusu değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ