Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul Engelliler Vakfı’nı haciz korkusu sardı

        Ümran AVCI/ GAZETE HABERTÜRK

        Tarabya’daki Yaşam Evi’nde hizmet veren Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı’nı (İZEV) haciz korkusu sarmış durumda.

        Vakıf, devlete hibe ettikleri okulun, valilik onayı ile çalıştırılan personeline ait 1 milyon 300 bin liralık SGK borcu nedeniyle zor günler yaşıyor. Bağışlarla ayakta duran vakfın yöneticileri, SGK borcundan kaynaklanan faizi sildirebilmek için çabalıyor.

        1 MİLYON 300 BİN LİRA

        Söz konusu borç, vakfın geçtiğimiz yıllarda Şişli’de yaptırdığı okuldan kaynaklanıyor. Vakfın 15 kurucusunun devlete hibe ettiği Saadet İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde o dönem vakıf tarafından personel istihdam edildi.

        Bu personelin SGK borcu, yıllar içinde 1 milyon 300 bin lirayı aştı. Bu borcun ancak 400 bin lirası vakıf tarafından ödenebildi. Borç yapılandırması yapıldı ancak son taksidinde vakıf “ihlal”e düştü. Şimdi vakfın tek ihlal hakkı kaldı.

        Ödeyememeleri halinde, hepsi engelli çocuk sahibi 15 mütevelli üyesinin varlıkları haczedilecek. Çalmadıkları kapı, başvurmadıkları merci kalmayan vakfın yöneticileri, SGK borcundan kaynaklı faizle ilgili düzenleme yapılması için uğraş veriyor.

        İZEV Başkanı Berti Erbeş, “İZEV köklü bir vakıftır. 1989’dan beri Türkiye’de zihinsel engelli bireyler için pek çok pilot çalışma yaptı. Pek çok kanun ve yönetmeliğin rezervasyonunda önemli roller üstlendi. Türkiye’de ilk defa okul açtı, devlete hibe etti. Zihinsel engelli bireylere yaşam becerisi edinmeleri için eğitim programları geliştirdi. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın olumlu görüşü ve yazılı talimatına rağmen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İZEV’in hibe yoluyla yaptırdığı okula dönüşü kabul edilmedi. Taksitlendirilen SGK borçları birkaç mütevelli heyetinin şahsi gayretleriyle ödeniyor. Borç için yeniden yapılandırma istiyoruz. Haciz gelmesi durumunda Tarabya’daki Yaşam Evi’nde de hizmet veremeyiz, çocuklar mağdur olur” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ