Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da ablasının para dolu çantasını gasp ettirdi

        Adana'da kız kardeşi 24 yaşındaki Dilek Tunçman ile sokakta yürüyen 29 yaşındaki Ebru Özükara'nın omuzundaki çanta, yüzü maskeli 2 kişi tarafından bıçak tehdidiyle gasp edildi.

        Olayı araştıran polis, içerisinde 20 bin TL para ile 8 bin TL değerinde altın bulunan çantayı alan gaspçıları, kardeş Dilek Tunçman'ın ayarladığını belirledi.

        Aydınlar Mahallesi'nde oturan Ebru Özükara'nın evine bir hafta önce hırsız girdi. Bu yüzden tedirgin olan Ebru Özükara o günden sonra evde bulunan bütün para ve ziynet eşyalarını yanında taşımaya başladı.

        Çarşamba günü de kız kardeşi Dilek Tunçman ile birlikte alışverişe çıkan Ebru Özükara, para ve altın dolu çantasını da yanına aldı. 2 kız kardeş sokakta yürürken yanlarına yaklaşan motosikletli 2 kişiden biri bıçak tehdidi ile Ebru Özükara'nın omuzundaki çantayı alıp kaçtı.

        Şoka giren Ebru Özükara, sinir krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. Gasp ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, görgü tanıkları ve Dilek Tunçman ile görüştü.

        Tanıklar ile Tunçman'ın ifadelerinde çelişkiler olduğunu belirleyen polis, genç kadını gözaltına aldı.Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçunu itiraf eden Dilek Tunçman, ablasının parasını gasp etmenin planlarını günler öncesinden yaptığını söyledi.

        Gasp Bürosu'nda gözyaşları arasında ifade veren Tunçman, müzede özel güvenlik elemanı olan Arif Sıçramaz ile bir süre ilişkisinin olduğunu anlattı.

        Arif Sıçramaz'dan ayrılmak istediğinde ise elinde görüntülerinin bulunduğunu söyleyerek kendisini tehdit ettiğini ileri süren Tunçman, "Benim fuhuş yapmamı istedi. İlk zamanlar karşı çıktım, sonra bir kaç kişi ile birlikte oldum. Bu hayatın sonunun olmadığını anlayıp ilişkimi kesmek istedim. O da kendisine para vermem şartıyla ayrılacağını söyledi. Başka çarem kalmamıştı" dedi.

        Arif Sıçramaz ile ilişkisini bitirmeye çalışırken, hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunan Zeki Aşan ile birlikte olduğunu ve planı birlikte yaptıklarını ileri süren Tunçman, ablasına mahallede hırsızlık olduğunu söyleyip, korkuttuğunu, ablasının da buna inanıp para ve altınları yanında taşımaya başladığını anlattı.

        Olay günü ablası ve 1.5 yaşındaki yeğeni ile birlikte evden çıktıklarını kaydeden Dilek Tunçman, "Zeki'ye mesaj atıp evden çıktığımızı söyledim. Zeki yanımıza geldi, elindeki bıçak ve tabancayla bebek arabasında bulunan yeğenimin başına dayayıp 'Paraları ver' diye bağırdı. Önceden mesaj atıp, para ve altınların bebek arabasındaki çantada olduğunu söylemiştim. Zeki Aşan, çantayı aldı ve biraz ileride motosikletle bekleyen Onur Çelik'in yanına gitti. Birlikte uzaklaştılar" diye konuştu.

        Dilek Tunçman'ın ifadesi üzerine harekete geçen polis, Arif Sıçramaz ve Onur Çelik yakaladı. Gözaltındaki sorgularında Onur Çelik suçunu itiraf etti. Arif Sıçramaz ise suçlamaları kabul etmedi.

        Sorguları tamamlanan Dilek Tunçman, Arif Sıçramaz ile Onur Çelik adliyeye sevk edildi, altın ve paralarla kaçan Zeki Aşan'ın yakalanması için ise çalışma sürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ