Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak şehitleri memleketlerine uğurlandı

        Şırnak'ta şehit düşen Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker ile Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe düzenlenen törenin ardından, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

        Şırnak Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu.

        Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada, şehit kanlarıyla kazanılan aziz Türk vatanı uğruna seve seve canını feda eden kahraman vatan evlatlarını doğdukları topraklara uğurladıklarını belirtti.

        Türk milletinin tarih boyunca hiçbir güce boyun eğmediğini ve eğmeyeceğini vurgulayan Şimşek, "Vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullananlar, alçakça cinayet işleyenler şunu iyi bilin sayılı nefesiniz çok yakında tükenecek. Asil milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını feda ederek ölümsüz kahramanlar mertebesine ulaşan şehitlerimize ve onun değerli ailesine Türk milletinin minnet ve şükran duygularını iletiyoruz. Evlatlarınız Defne ve Miray artık bizlere emanet." dedi.

        Dua edilmesinin ardından, bir çocuk babası şehit Eker, Mersin'e, bir çocuk babası şehit Gökçe'nin cenazesi de Çorum'a gönderildi.

        Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutan Vekili Tuğgeneral Vahap Özoğlu, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel de katıldı.

        Dün Bahçelievler mahallesinde PKK'lı teröristlerce bir eve yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker (27) ile Jandarma Uzman Çavuş Habip Gökçe (29) kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit düşmüştü.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ