Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak şehidi Habib Gökçe'nin cenazesi memleketi Çorum'a getirildi

        Beycan ÜÇKARDEŞ / MERSİN

        Şırnak'ta önceki gün operasyon sırasında teröristler tarafından el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Murat Erdi Eker Mersin'de, Uzman Çavuş Habib Gökçe Çorum'da son yolculuklarına uğurlandı. Şehit uzman çavuş Gökçe'nin daha önce annesine "Şehit olacağım, beni borçlu bırakmayın borçlarımı ödeyin" dediği belirtildi. Şehit astsubayın eşi Seçil Eker, 4 aylık bebeği Defne'ye de tabutun başına getirip gözyaşı döktü.

        ŞEHİT EŞİNDEN ASKER SELAMI

        Şehit Sağlık Astsubay Murat Erdi Eker için Mersin Muğdat Camisi'nde tören düzenlendi. Şehidin 1.5 yıllık eşi Seçil Eker, törene kucağında 4 aylık kızı Defne ile geldi. Yakınlarının ve sağlık görevlilerinin desteğiyle güçlükle ayakta duran şehidin annesi Aynur, babası Hasan ve ablası Ayşe Eker'in gözyaşları tören boyunca dinmedi. Seçil Eker, tören boyunca sürekli ağlayan bebeği Defne'yi susturmak için yoğun çaba harcarken, cenaze namazı öncesinde kızını babasının tabutunun başına getirerek gözyaşı döktü. Seçil Eker, kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına konulan eşini asker selamıyla uğurladı. Şehit astsubay Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

        "ŞEHİT OLACAĞIM, BENİ BORÇLU BIRAKMAYIN BORÇLARIMI ÖDEYİN"

        Şehit Uzman Çavuş Habib Gökçe'nin (29) cenazesi de memleketi Çorum'da toprağa verildi. Şehidin cenazesinin hastane morguna getirilişi sırasında "Ben bir bakayım yavruma" diye feryat eden anne Hatun Gökçe, "Yavrum gitti. Kurbanım gitti" diye gözyaşı döktü. 1 çocuk babası şehidin 2.5 yıllık eşi eşi Kübra Gökçe de bir kadın asker ve yakınları tarafından teselli edildi. Şehit Gökçe'nin yaklaşık bir ay önce izinli geldiği Çorum'da annesi Hatun Gökçe'ye "İnşallah şehit olacağım. Şehit olursam beni borçlu bırakmayın, borçlarımı ödeyin" dediği öğrenildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ