Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de anne ve oğlunun katil zanlısı adliyede

        İzmir'e getirilen katil zanlısının iddiaları kabul etmediği öğrenilirken; görgü tanıklarının olaydan iki gün önce zanlı M.Y.'nin bölgede keşif yaptığını ileri sürüp teşhis ettikleri belirtildi.

        Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 6847 Sokak numara 17 önünde geçen pazartesi günü saat 10.00'da meydana gelen olayda, uzun süre önce eşinden boşanan Emine Uysal ve birlikte yaşadığı oğlu Harun Erdem, yan sokaktaki evlerinden çıkıp yürüyerek park halindeki 35 HJS 14 plakalı otomobillerinin yanına geldi. Anne ve oğlu otomobile biner binmez yanlarına gelen gri renkli bir araçtan, bir kişi tarafından tabancayla 6 el ateş edildi. Emine Uysal ile oğlu Harun Erdem vücutlarına isabet eden mermilerle kanlar içinde kaldı. Saldırgan gri renkli araçla olay yerinden kaçtı. Sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilin içinde bulunan anneyle oğlunun öldüğü anlaşıldı.

        İSTANBUL'DA YAKALANDI

        Soruşturma sırasında ev kadını Emine Uysal'ın kızı E.S.'nin, bir süre önce dava açıp kocası M.Y.'den boşandığı belirlendi. Bu süreçte E.S.'yi bıçakla yaralayan eşinin tutuklandığı, bir süre önce de cezaevinden firar ettiği, polisin de aileyi bu konuda dikkatli olmaları için uyardığı belirtildi.

        Daha sonra H.S. ile ikinci evliliğini yapan E.S.'nin, boşanma davası sürerken annesi Emine Uysal ile birlikte, M.Y. tarafından tehdit edildiklerini belirterek şikayetçi oldukları, ancak son zamanlarda böyle bir başvurularının bulunmadığı anlaşıldı. Emine Uysal'ın oğlu Harun Erdem ve E.S. ile bir ziyaret için gittikleri Çanakkale'den olay sabahı geldikleri, kızı E.S.'nin işe gideceği için evden ayrıldığı, Uysal ile oğlunun da bir süre evde dinlendikten sonra doktora gitmek üzere evden çıktıkları belirtildi.

        Olayın şüphelisi M.Y.'nin ise çifte cinayetin ardından Fethiye'ye gittiği belirlendi. Olay sırasında kullanılan aracın Fethiye'den kiralandığını tespit eden polis, önce araca ulaştı. M.Y.'nin bağlantılı olabileceği düşünülen kişiler mercek altına alınırken, katil zanlısının olayda kullandığı öne sürülen tabanca da İzmir'de M.Y.'nin Buca İlçesi'nde eski çalıştığı işyerinde ele geçirildi.

        Zanlının kiralık aracı Fethiye'de bıraktıktan sonra otobüsle İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığını saptayan Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin, takibe aldıkları M.Y.'yi İstanbul'da otobüsten indikten sonra kıskıvrak yakaladığı bildirildi.

        SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

        Polisteki ifadesinde iki üniversite bitirdiğini, cezaevinden firar edip araç kiraladığını, araçla İzmir'e gelip bir süre dolaştığını, ancak olay yeri ve çevresine gitmediğini, en büyük şanssızlığının olay günü İzmir'de bulunması olduğunu ileri süren M.Y.'nin, suçlamaları kabul etmediği öğrenildi.

        Rahat tavırlar sergileyip sürekli güldüğü belirtilen zanlının, olaydan iki gün önce anne ve oğlunun öldürüldüğü sokakta keşif yaptığı öne sürüldü. Bu sokakta yaşayan bazı kişilerin, şüpheliyi ve aracı teşhis ettikleri öğrenildi. Ayrıca Buca'daki işyerinde bulunan tabancanın namlusunun yüzeyi ile anne ve oğlunun vücudundan çıkarılan mermilerdeki izlerin, kriminal incelemede birbirine uygunluk gösterdiği belirtildi. Katil zanlısı M.Y., işlemlerinin ardından bugün Karşıyaka Adliyesi'ne sevk edildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ