Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cezaevinden izinli çıktı, boşanmak isteyen eşini öldürdü

        Neşet DİŞKAYA/İZMİR

        İzmir'in Seferihisar ilçesinde ikinci evliliğini yapan 2 çocuk annesi 24 yaşındaki Simge A., şiddet gördüğü için boşanma davası açıp suç duyurusunda bulunduğu 46 yaşındaki eşi Kadir A. tarafından evininin önünde pompalı tüfekle öldürüldü. Cinayetin ardından kaçan Kadir A.'nın, cezaevinden izinli çıktığı, ayrıca eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırma cezası bulunduğu öğrenildi. Jandarma olaydan sonra kaçan Kadir A.'yı yakalamak için çalışma başlattı. Simge A.'nın daha önce de eşi tarafından bıçaklandığı ancak korktuğu için şikayette bulunmadığı öne sürüldü.

        İKİ EŞİNDEN DE ŞİDDET GÖRDÜ

        İddiaya göre, ilk eşinden iki çocuğu olan 24 yaşındaki Simge A., gördüğü şiddet üzerine boşandı. Simge A. yaklaşık 10 ay önce tanıştığı Kadir A. ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Ailesinin karşı çıkmasına rağmen kendisinden yaşça büyük olan Kadir A. ile hayatını birleştiren genç kadın, bu eşinden de şiddet görmeye başlayınca boşanma davası açtı. Boşanma davası sürerken, mahkeme Kadir A.'ya evden uzaklaşma cezası verdi. Eşi tarafından bıçaklanan Simge A. korkuğu için şikayette bulunamadı. Başka suçlardan aranan Kadir A., gözaltına alındı ve tutuklandı.

        CEZAEVİNDEN İZİNLİ ÇIKTI ÖLDÜRDÜ

        Evini ayıran Simge A.'nın eşi Kadir A., önceki gün hapis yattığı cezaevinden izinli çıktı. Bundan habersiz olan Simge A., dün akşam saat 23.00 sıralarında Payamlı Mahallesi 5001 Sokak'taki evinin önünde Hakan Ç. adlı kişiyle sohbet ederken, Kadir A.'nın pompalı tüfekle saldırısına uğradı. Kadir A., eşi Simge A. ve Hakan Ç.'yi vurduktan sonra otomobil ile kaçtı. Silah sesleri üzerine sokağa çıkan genç kadının komşuları güvenlik güçleri ve sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, vücuduna çok sayıda saçma isabet eden Simge A.'nın, hayatını kaybettiğini belirledi. Olay sırasında Simge A.'nın yanında bulunduğu belirtilen Hakan Ç. ise hastaneye kaldırıldı. Güvenlik güçleri katil zanlısının yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ