Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Anadolu Üniversitesi yerleşkesinde arbede
        1

        Eskişehir Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi kantinine 1 Mayıs ile ilgili afiş asmak isteyen bir grup öğrenciye özel güvenlik görevlileri izin vermedi.

        2

        Görevliler, afişi asan öğrenciler ile bir süre diyalogdan sonra asılan afişi sökmek istedi. Bu sırada yaşanan arbedeye Çevik Kuvvet polis ekipleri biber gazıyla müdahale ederek öğrencileri dağıttı.

        3

        Kantin dışına çıkan öğrencilerin dağılmaması üzerine tekrar biber gazıyla müdahale eden polis ekipleri, kalabalığı fakülte bahçesine doğru dağıttı.

        4

        Özel güvenlik görevlilerinin fakülte girişinde barikat kurması üzerine öğrenciler, okula girmek istediklerini belirterek bir süre daha özel güvenlik birimlerinin üzerine yüklendi.

        5

        Fakülteye giren öğrenciler tekrar afiş asmak isteyince özel güvenlik güçleri öğrencileri dışarı çıkarmak için bu kez daha sert şekilde yüklenerek öğrencileri tekrar bahçeye çıkardı.

        6

        Burada çıkan arbedenin büyümeye başlaması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri bir kez daha biber gazı ile müdahale ederek öğrencilerin dağılmasını sağladı.