Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Gazze'ye yardım gemisi yola çıkıyor

        Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, yenilenen Ulucanlar Aşevi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türk Kızılayının, Türkiye genelinde 14 aşevi bulunduğun söyledi.

        Kızılay aşevlerinde geçen yıl 3 milyon 165 bin öğün sıcak yemek dağıtıldığına işaret eden Kınık, "Kızılay herhangi bir afet durumunda yaklaşık 350 bin kişiyi besleyecek bir kapasiteyi hazır tutuyor. Bu yıl ramazanda 100 bin gıda paketini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

        YARDIM GEMİSİ YOLA ÇIKIYOR

        Türkiye ile İsrail'in, Gazze'deki ambargonun kaldırılmasına ilişkin mutabakata vardıkları konusunda güzel bir haber aldıklarını belirten Kınık, şöyle konuştu:

        "AFAD ile 11 bin tonluk bir yardım gemisinin cuma günü Gazze'ye yola çıkması ile ilgili bir çalışmamız var. Tatlı bir telaş içindeyiz. İnşallah cuma akşamı Mersin Limanı'ndan yola çıkaracağız. Yardımı Gazze'ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayram yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak nitelikte olacak."

        Aşevi açılışının ardından, Kınık, Kızılay şube başkanları ve beraberindekiler aşevinin karşısındaki Cenabı Ahmet Paşa Camisi avlusunda Kızılay tarafından Suriye ve Iraklı Türkmenlere verilen iftara katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ