Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 28 öğrenciyi istismardan 486 yıl hapsi istendi

        Neval Yaralı Milli Egemenlik İlkokulu öğrencilerinden bir bölümü, iddiaya göre geçen ocak ayında, 4 yıl önce okuldaki sınıf öğretmeni Y.K.'nın cinsel istismarına uğradıklarını ailelerine anlattı. Veliler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma kapsamında, aynı okulda cinsel istismara uğradığı öne sürülen toplam 28 kız ve erkek öğrenci olduğu belirlendi. Eşi de aynı okulda öğretmen olan, 2 çocuk babası Y.K., tutuklanarak, Manisa Cezaevi'ne konuldu. Cinsel istismara uğradığı öne sürülen öğrenciler tek tek hastaneye gönderildi. Y.K. hakkında her bir çocuk için ayrı ayrı olmak üzere, TCK'nın 103 1-A maddesine göre zincirleme cinsel istismar suçundan 486 yıla kadar hapis cezası istendi. Y.K. bugün davanın ilk duruşmasında Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ailelerin isteği üzerine gizlilik kararı alınan davanın duruşması kapalı olarak yapıldı. Duruşma, 21 Ekim 2016 tarihine erteledi.

        ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

        Duruşma öncesi Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, adliye önünde basın açıklaması yaptı. CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve CHP Manisa İl Yönetimi, Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu yönetimi ve çok sayıda vatandaş da açıklamaya katıldı. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sevgi Akyüz, "Bu ülkede çocuklarımızı, gençlerimizi koruyacak bir bakanlık yoksa da biz varız. Onları dolayısı ile geleceğimizi bu gerici, yoz zihniyetten korumakta da kararlıyız" dedi.

        Davayla ilgili konuşan Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsüm Yiğit ise, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

        "Ocak ayından bu yana 17'sinin yaş küçüklüğü nedeniyle çocuk izleme merkezinde, 11'inin de Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadesi alınmıştır. Aynı zamanda mağdur çocukların velileri, öğrencilerden ve öğretmenlerden oluşan 30'u aşkın kişinin de dosya kapsamında ifadesi bulunmaktadır. Bu ifadelerin ardından şüphelinin de ifadesi alınarak iddianame hazırlanmış, kamu davası açılmıştır. Mağdur çocukların zarar görmemesi adına dosyada gizlilik kararı alınmıştır. Ayrıca sanığın soruşturma aşamasından bu yana tutukluluğu devam etmektedir. Yaşanan bu tür olayları, kamunun eğitim kurumlarına güveni de sarsmaktadır. Çocuklarımızın aileleri dışında en çok güvende olmaları gereken yer olan okul ortamında gerçekleşen ve maalesef bu olayların önüne geçmek ve sanıkların en ağır cezaları alması için başta yönetenler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, hukukçular ve toplumun her kesimi harekete geçerek ortak mücadele etmelidir."

        ANAYASA MAHKEMESİ'NİN 15 YAŞ KARARINA TEPKİ

        CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ise, "Anayasa Mahkemesi, Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinde '15 yaşına kadar olan bütün çocuklara yapılmış olan her türlü cinsel davranış, cinsel taciz, cinsel istismar kapsamındadır' hükmünü iptal etti. 15 yaşından sonrasının bile biz bu kapsama alınmasını beklerken, Birleşmiş Milletler'in kararında var ve Dünya Sağlık Örgütü'nün de kararında var. 18 yaşını doldurmamış herkes çocuk statüsündedir. Çocuk yaş grubundadır. Dolayısıyla 15 yaşından öncesinin bile hiçbir şekilde ne suçu işleyen kişinin, ne de istismara uğrayan çocuğun vücut bütünlüğünün bozulup bozulmadığına bakılmaksızın, ruh sağlığının bozulup bozulmadığına bakılmaksızın kesinlikle cinsel istismar suçundan en yüksek dereceden cezalandırılması gerekilir. Dolayısı ile Anayasa Mahkemesi kararını şiddetle kınıyoruz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ