Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan, gözaltına alınan ve görevden uzaklaştırılanlar 10.09.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında10EylülCumartesi gününe dair haberler.

        BYLOCK SORUŞTURMASINDA 32 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, sosyal medyada darbe girişiminin propagandasını yaptıkları ve kriptolu iletişim programı "ByLock" kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 41 zanlıdan 32'si tutuklandı.

        Isparta Cumhuriyet Başsavcılığının sosyal medyada 15 Temmuz'daki darbe girişiminin propagandasını yaptıkları ve kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen kişilere yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, Isparta merkezli 23 ilde gözaltına alınan 60 zanlıdan 41'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyede sevk edilen şüphelilerden 32'si tutuklandı. 9 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 19 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 15 KİŞİ TUTUKLANDI

        Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda 15 kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından FETÖ/PDY'ye çıkar sağlamak, destek olmak, üye olmak iddialarına karşı ilçedeki 5 mahallede eş zamanlı operasyon düzenlenerek 23 kişi gözaltına alındı.

        Aralarında eczacı, doktor, iş adamı, çiftçi ve esnafın bulunduğu şüphelilerden 15'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Mahkeme tarafından 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla salıverildi. (AA)

        FETÖ'NÜN JANDARMA YAPILANMASININ 'MARMARA BÖLGE İMAMI' TUTUKLANDI

        Çekmeköy İl Jandarma Komutanlığı'nda çalışan ve darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev almak üzere bölgeye giden Muhammed Aliko ve Mustafa Özyurt, FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

        FETÖ üyeliğinden tutuklanan iki asker, ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi içerisinde hareket ettiklerini, ‘abi' konumundaki ‘Baki' ve ‘Asım kod' isimli kişilerden talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini anlattı.

        Soruşturma kapsamında, Baki ve Asım kod isimli kişilerin gerçek kimlikleri tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen Reşat Şahin ve Evren Pehlivan isimli FETÖ ‘ağabeyleri' gözaltına alındı.

        Bu kişilerin ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütsel yapılanma kapsamında ‘bir üst abi' olan İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı Erkan kod Erhan Durak'a ulaşıldı.

        Özel bir bankada müdür olarak çalıştığı belirlenen Erhan Durak gözaltına alındı. Durak da ifadesinde bir üst abisinin adını verdi.

        Bankacı Erhan Durak'ın ifadesi üzerine FETÖ'nün Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olarak görev yaptığı belirlenen matematik öğretmen Nihat Keskin ile Kartal Soğanlık Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Yılmaz Candır gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan 3 şüpheli, tutuklanması istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği sorgusunun ardından, FETÖ'nün Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olarak görev yaptığı tespit edilen öğretmen Nihat Keskin ile Anadolu yakası Jandarma personelinden sorumlu ‘imam' olduğu belirlenen bankacı Erhan Durak ve Üsteğmen Yılmaz Candır, "Türkiye cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve FETÖüyeliğinden tutuklandı. (Veli SARIBOĞA / İSTANBUL)

        TRABZON'DA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Trabzon İl Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla ile Mücadele Şube Müdürlüğü Vakfıkebir ilçesinde yürütmüş olduğu FETÖ/PDY yönelik operasyonda 10 kişi adliyeye sevk edildi.

        Aralarında lise müdürününde bulunduğu 6 kişi çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kadın ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

        MUĞLA FETHİYE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınan, aralarında esnaf, ev kadını ve mali müşavirin bulunduğu 6 şüpheli, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 39 yaşındaki M.N.K., 43 yaşındaki Y.S., 49 yaşındaki E.S. ve 55 yaşındaki A.T. 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. 34 yaşındaki E.B. ile 49 yaşındaki M.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. (DHA)

        FETÖ'NÜN 'BURSA ABLASI' OTOBÜSTE YAKALANDI

        Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce sürdürüler FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aranan 119 kişi arasında yer alan ve örgütün 'Bursa Ablası' olarak bilinen Zeynep Ş. bu sabah polis tarafından yakalandı.

        Yapılan ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri Erzurum'dan, Bursa yönüne gelen yolcu otobüsünü durdurdu. Araçta yapılan aramada olan Zeynep Ş. gözaltına alındı.

        Valizlerinde arama yapılan Zeynep Ş. sorgulanmak üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        KÜTAHYA'DA 12 EMNİYET MENSUBU TUTUKLANDI

        Kütahya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 12 emniyet mensubu tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Kütahya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında komiser yardımcılarının olduğu 15 kişi ile 2 Eylül'de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye götürüldü.

        Savcılık ifadelerinden sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen komiser yardımcıları Ali Ulu, Ahmet Yaşar, Selman Sönmez, Hasan Hüseyin Kaya, Ali Karaaslan, Eyüp Sargın ile polis memurları İbrahim Solmaz, Aykut Arslan, Yusuf Enes Özen, Ümit Kızmaz, Hakan Karaca ve Turgay İnci tutuklandı. 7 emniyet mensubu ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan, tutuklananların arasında yer alan bazı emniyet mensuplarının, FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sistemi olan "Bylock" yazılımıyla irtibat kurduğu da belirlendi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Eylül'de, daha önce açığa alınan bazı emniyet görevlilerine ait evlere eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

        Evlerde arama yapılmış ve aralarında şube müdürlerinin de olduğu 15 emniyet mensubu ile 2 Eylül'de adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 emniyet mensubu gözaltına alınmıştı. (AA)

        MALATYA'DA 28 PERSONELDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İnönü Üniversitesinde gözaltına alınan 28 personelden 3'ü tutuklandı. (AA)

        MUĞLA ÜNİVERSİTESİ'NDE BUGÜNE KADAR 150 PERSONEL AÇIĞA ALINDI

        Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, bugüne kadar 150 personel hakkında disiplin soruşturması açıldığını, soruşturmaları biten 4 idari personelin Üniversite Yönetim Kurulu Kararıyla kamu görevinden çıkarıldığını bildirdi.

        Harmandar yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra tüm kurumlarda olduğu gibi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca gönderilen genelgeler doğrultusunda MSKÜ'de de FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

        Bu konudaki çalışmaların Muğla'da valilik, emniyet müdürlüğü ve diğer adli kurumlarla iş birliği içinde yürütülmekte olduğunu vurgulayan Harmandar, şunları kaydetti:

        "Üniversitemizde bu konudaki çalışmaları yürütmek üzere 10 kişilik bir değerlendirme komisyonu ve üç kişilik bir soruşturma komisyonu oluşturulmuştur. Bugüne kadar 150 personel hakkında disiplin soruşturması açılmıştır. Soruşturmaları biten 4 idari personel Üniversite Yönetim Kurulu Kararıyla kamu görevinden çıkarılmıştır. Üniversitemizin bildirimi üzerine 3 akademik personel Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kamu görevinden çıkarılmış olup 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ekinde Resmi Gazete'de yayımlanmıştır."

        Harmandar, 12 akademik personelin kamu görevinden çıkarılması hususunda teklifte bulunulduğunu, diğer personel hakkında araştırma ve soruşturma çalışmalarının da titizlikle sürdürüldüğünü bildirdi. (AA)

        BİLECİK'TE GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince il merkezi ve ilçelerde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında emekli emniyet müdür yardımcısı, emniyet amiri ve polis memurlarının da bulunduğu 10 zanlının Bilecik Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 1 komiser yardımcısı ile 3 polis tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ SORUŞTURMASI KAPSAMINDA ARANAN BİR KİŞİ AYVALIK'TA TATİLDE YAKALANDI

        Ayvalık'ta FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan aranan 29 yaşındaki A.B. adlı erkek bir şahıs, Küçüköy mahallesi sınırları içindeki Sarımsaklı mevkiinde bulunan turistik bir otelde tatil yaparken yakalandı.

        Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Küçükköy jandarma timleri tarafından yapılan operasyonla yakalanıp, gözaltına alınan şahıs, Ayvalık Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Burhaniye Cezaevi'ne gönderildi. (İHA)

        BALIKESİR'DE BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Balıkesirin Ayvalık ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında bir kişi tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, soruşturma doğrultusunda hakkında yakalama kararı çıkarılan A.Bnin (29), Ayvalıkta bulunduğu tespit edildi.

        A.B, jandarma ekipleri tarafından Küçükköy Mahallesi Sarımsaklı mevkisinde bir otelde gözaltına alındı.

        Adliyeye sevk edilen A.B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (AA)

        MANİSA'DA 10 KİŞİ TUTUKLANDI

        Manisa'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden, aralarında 'eski il imamları'nın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan 3 "eski il imamı" ile 2 öğretmen ve 3 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılardan 'eski il imamları' Mesut Y., Mehmet E. ve Yusuf B. ile örgüte yakınlığıyla bilinen bir okulda öğretmenlik yapan Selda S. ve Fatih S. tutuklandı. İnfaz koruma memurları Uğur A., Turgay G. ve Galip A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Manisa'nın 'aktif il imamı' olduğu belirtilen Şemsettin A. FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanmıştı. (DHA)

        Selendi ilçesinde 5 kişi tutuklandı

        Manisa'nın Selendi ilçesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ operasyonları kapsamında bugüne kadar 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        15 Temmuz darbe girişimi sonrası bugüne kadar Selendi'de İlçe Emniyet Amiri M.A., PTT Müdürü H.İ.E., ilçede esnaflık yapan N.Y., H.Y. ile M.S., tutuklanarak ceza evine gönderildi.

        Komiser Yardımcısı A.P., polis memuru M.D., İlçe Milli Eğitim Müdürü K.T., ile İ.Ç., A.K. ve İlçe Müftülüğü'nden ise 2 kamu çalışanı açığa alındı.

        Yine soruşturma kapsamında M.S., M.A., Y.K, N.Ç. ve C.Ş. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, polis memuru M.Y., öğretmenler A.İ., A.I., B.Ö., F.Y., H.Ç., R.A., Ü.T.N. ve Tapu Kadastro Müdürlüğünden M.Ç. kamu görevinden ihraç edildi. (İHA)

        KONYA'DA 38 KİŞİ TUTUKLANDI

        Konya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 47 kişiden 38'i tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 30 kişinin ardından haklarında yakalama kararı bulunan 17 kişiyi daha gözaltına aldı.Polisteki işlemleri tamamlanan 47 şüpheli, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 38'i tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KAYSERİ'DE 52 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kayseri'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'Bylock' kullandığı tespit edilerek gözaltına alınan ve geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 67 öğretmenden 52'si tutuklanırken, 15'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        SAKARYA'DA 5 ÖĞRETMEN VE BİR SATIŞ DANIŞMANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da 15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında daha önceden adliyeye sevk edilen öğretmenler M.Ş., S.A., B.N., G.A., A.Y. isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, başsavcılığın itirazı sonucu tekrar gözaltına alındı.

        FETÖ kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan satış danışmanı İ.D. polis ekiplerince Akyazı ilçesinde yakalandı. Toplam 6 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildİ. (İHA)

        UŞAK'TA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 5 gün önce, Ulubey'de 10'u öğretmen toplam 17 kişiyi gözaltına aldı.

        Gözaltına alınan 2'si kadın 17 kişi, dün sabah, Uşak Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

        Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği, şüphelilerden 9'unun tutuklanmasına karar verdi. 2'si kadın 8 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (DHA)

        ANKARA'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan, Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Necmi G'nin de aralarında bulunduğu Gazi Üniversitesi eski personeli 7 kişi tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Gazi Üniversitesi eski personeli 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılarına ifade veren şüphelilerin, 11'i adli kontrol şartıyla, 7'si ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

        Sulh ceza hakimliğince sorgulanan şüphelilerden 7'si tutuklanarak, Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

        Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 18 kişiye ise yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

        Tutuklanan kişilerin işimleri şöyle:

        "Diş Hekimliği Fakültesi eski Dekanı Necmi G, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi eski Müdürü Erkan B, Yaşam Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Turgay T, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı İhale İşleri eski Müdürü Hakkı S, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı eski Şube Müdür Vekili Satılmış K, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı eski Ağ ve Sistem Destek Uzmanı Serkan M. ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı eski Öğretim Üyesi İbrahim Feyzi H." (AA)

        İSTANBUL'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden iş adamı Mustafa Seyidoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7'si tutuklandı. (AA)

        BOLU'DA BİR KİŞİ TUTUKLANDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonları kapsamında, terör örgütünün önemli isimlerinden olduğu iddia edilen şahıs tutuklandı.

        FETÖ'nün Bolu'daki milli eğitim imamı olduğu iddia edilen Davut A. daha önce gözaltına alınarak ifadesinin ardından delil yetersizliği nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı sonrasında Davut A., yeterli delillerin oluşması sonrasında tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Davut A. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ