Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de gece yarısı okunan selanın nedeni belli oldu

        İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, İzmir'de gece sela okunmasına ilişkin, "Olay cami görevlisi izinde iken camiye takılan bir cihazdaki programlama hatasından kaynaklanmış." dedi.

        Muslu, konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, olayla ilgili iki denetçinin görevlendirildiğini, yapılan ön inceleme doğrultusunda rapor hazırlandığını belirtti.

        Selanın, Çiğli ilçesindeki Tuzcuoğlu Camisi'nde, gece 01.41'te okunduğunun belirlendiğini aktaran Muslu, "Olay cami görevlisi izindeyken camiye takılan bir cihazdaki programlama hatasından kaynaklanmış. Cihaz kaldırıldı. Bu cihaz, Başkanlığımızın uygun gördüğü bir cihaz değil. Normal şartlarda kullanılmaması gereken bir cihaz." ifadesini kullandı.

        Muslu, olayın bir sabotaj ya da frekansa girme olmadığını düşündüklerini, soruşturmanın başlatıldığını, cihazın kim tarafından takıldığının tespit edilmesinin ardından gerekli işlemlerin yapılacağını kaydetti.

        AA

        ÖNERİLEN VİDEO

        Gün Başlıyor - 19 Ekim 2026 (Bu Hafta Hava Nasıl Olacak?)

        Hava sıcaklıkları 3-7 derece yükselecek. Bu hafta hava nasıl olacak? Çukurova Belediyesi'ne operasyon! Trabzonspor-Beşiktaş derbisi bugün 20'de. Maçta Cihan Aydın düdük çalacak. YENİ Parti Vekili Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül teslim oldu. Gün Başlıyor'u Tuğba Södekoğlu sundu.  

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ