Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 31.10.2016

        Yurtiçinde devam eden FETÖ operasyonlarında tutuklanan ve gözaltına alınanlar listesine her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. İşte 31 Ekim Pazartesigününe dair görevden uzaklaştırılan, tutuklanan ve gözaltına alınan kişiler listesi...

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BALIKESİR'DE OPERASYON

        Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz 27 Ekim'de Balıkesir merkezli 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY üyesi olduğu iddiasıyla 7'si doktor, 3'ü ebe, 2'si hemşire, 2'si sağlık memuru, 2'si mühendis, sağlık teknikeri ve tıbbi sekreterin de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan 20 şüpheli işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince aralarında Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Eski Genel Sekreteri H.Y.'in de bulunduğu, 7 doktor, 3 ebe 2 hemşire, 2 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri 1 tıbbı sekreter ve 2 mühendis tutuklandı. 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Mahmut ACARÖZ/ BALIKESİR

        KOCAELİ VE YALOVA'DA 10 KİŞİ GÖZALTINDA

        Kocaeli ve Yalova'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 10 zanlı yakalandı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma doğrultusunda Karamürsel ve Gölcük ilçeleriyle Yalova'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında iş adamları ve ev hanımlarının da bulunduğu Yalova'da bir, Karamürsel'de 7 ve Gölcük'te 2 kişi yakalandı. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        MARDİN'DE GÖZALTINA ALINAN 6 ŞÜPHELİDEN 2'Sİ TUTULANDI

        Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 şüpheliden 2si tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda daha önce KHK kapsamında kamu görevinden çıkarılan 6 öğretmen gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 2si tutuklandı, 2si adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 kişi de serbest kaldı. (AA)

        ADIYAMAN MERKEZLİ 10 İLDE FETÖ OPERASYONU: 26 GÖZALTI

        Adıyaman merkezli 10 ilde eş zamanlı yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 26 kişi gözaltına alındı.

        15 Temmuz askeri darbe girişimin ardından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında; 26 şüphelinin yakalanması için Adıyaman, Eskişehir, Bursa, Gaziantep, Kırşehir, Kütahya, Adana, Şanlıurfa, Aksaray ve Erzincan'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Yapılan baskınlarda, aralarında akademisyenler ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. (DHA)

        ADIYAMAN'DA DİN GÖREVLİLERİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'da çeşitli camilerde görevli 5 din görevlisi FETÖ'den gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman Müftülüğü bünyesinde çeşitli camilerde görev yapan 5 din görevlisini göz altına aldı. FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle polisler tarafından evlerinde gözaltına alının din görevlileri, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

        Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (IHA)

        18 İLDE EMNİYET MENSUPLARINA FETÖ OPERASYONU: 30 GÖZALTI

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla 18 ilde emniyet mensuplarına yönelik FETÖ operasyonu başlatıldı. Operasyon kapsamında çok sayıda emniyet mensubu gözaltına alındığı öğrenildi.

        Edinilen bilgilere göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu tarafından emniyet içerisinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Osmaniye, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Bitlis, Bursa, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kars, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Kayseri, Manisa, Şanlıurfa, Tokat, Tunceli illerini kapsayan eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında emniyet müdürleri, komiserler ve polis memurların bulunduğu 30 şahıs hakkında gözaltı kararı verilirken, çok sayıda emniyet mensubunun gözaltına alındığı öğrenildi. (IHA)

        BOZYAZI'DA FETÖ'DEN 4 KAMU GÖREVLİSİ İHRAÇ EDİLDİ

        Mersin'in Bozyazı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 kamu görevlisi ihraç edildi.

        Meslekten ihraç edilen 4 kamu görevlisinin, 23 Temmuz 2016 tarihinde yürürlüğe giren 667 sayılı KHK hükümleri kapsamında görevinden uzaklaştırılan E.G. isimli öğretmen ve FETÖ'cülerin gizli haberleşme ve yazışmalarında kullandığı sistem olan ByLock programını kullanmaktan mahkemeye sevk edilerek adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Ü.G. isimli öğretmen ile Bozyazı Devlet Hastanesi'nde görevlerinden uzaklaştırılan G.T. ile Z.T. isimli hemşireler olduğu öğrenildi. (IHA)

        ALACAKAYA İLÇE KAYMAKAMI CELALETTİN TAŞKAYA TUTUKLANDI

        Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan Alacakaya İlçe Kaymakamı Celalettin Taşkaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 23 Ekim 2016 tarihinde Alacakaya İlçe Kaymakamı Taşkaya, hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri de yakalama kararını uygulayarak Kaymakam Taşkaya'yı gözaltına almıştı.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'nde ifadesi tamamlanan Kaymakam Taşkaya adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Taşkaya'nın tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        GÖLBAŞI'NDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) operasyonunda 6 öğretmen gözaltına alındı.

        Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından askeri darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 6 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Polis ekipleri, sabah saatlerinde evlerinde gözaltına aldığı 6 öğretmeni sorgulamaları için Adıyaman'a gönderdi. (DHA)

        SAMSUN'DA 30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Samsun merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda, kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okullarında görevli 30 kişi gözaltına alındı.

        Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖnün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Samsun, Ankara, Erzurum, Bursa, Hatay, Sivas, Elazığ, Antalya, Amasya, İzmir, Sakarya ve Giresunda 49 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda FETÖ ile bağlantılı oldukları, ByLock kullandıkları ve başka bankalardan kredi kullanarak Bank Asyaya yatırdıkları tespit edilen kapatılan Sakarya Dershaneleri ve Feza Okullarında görevli yönetici ve öğretmenlerin bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturmanın devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. (AA)

        CUMHURİYET GAZETESİ YÖNETİCİ VE YAZARLARINA YÖNELİK SORUŞTURMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, TCK'nın 220/6. maddesi uyarınca "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yürütülen soruşturma çerçevesinde, aralarında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ve yazar Güray Öz'ün de bulunduğu 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

        Bu doğrultuda şüphelilerin adreslerinde polis ekiplerince arama yapıldı ve Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Kitap eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay, avukat Bülent Utku, yazarlar Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Güray Öz, Hakan Kara, karikatürist Musa Kart, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik ve Bülent Yener gözaltına alındı.

        Bu arada, soruşturma kapsamında gazetenin eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında, yurt dışında bulunduğu için yakalama kararı çıkarıldığı, Orhan Erinç'in ise yaşlı olduğu için sadece evinde arama yapıldığı öğrenildi.

        CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞININ AÇIKLAMASI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmaya ilişkin yapılan açıklamada, Cumhuriyet gazetesinin ve gazetenin imtiyaz sahibi konumundaki vakıf yöneticileri hattında PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine müzahir olduklarına, 2 Nisan 2013 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre önce darbe meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine, "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18 Ağustos'ta soruşturma başlatıldığı belirtildi.

        Açıklamada, soruşturma kapsamında alınan MASAK ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alındığı, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. (AA)

        PAÜ'DE 85 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

        Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), kanun hükmündeki kararnameyle 85 akademisyen ihraç edildi.

        Darbe girişiminin ardından Denizli'deki PAÜ'den, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında çıkarılan ilk kanun hükmündeki kararnameyle, çoğunluğu profesör ve doçent 56 akademisyen ihraç edilmişti. İkinci ihraç dalgası ise yeni açıklanan kanun hükmünde kararnameyle geldi. PAÜ'de görevli, aralarında 8 profesörün de bulunduğu 85 kişi daha ihraç edildi. PAÜ'den ihraç edilenlerin sayısı 141'e ulaştı. (DHA)

        MARMARİS'TE GÖZALTINA ALINAN 4'Ü İŞADAMI 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4'ü işadamı 5 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, geçen 26 Ekim'de FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen şüphelilere yönelik şafak vakti 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname ile kapatılan Özel Ufuk Eğitim Kurumları'nın eski ortaklarından R.K. (57) ile işadamları A.U. (45), M.A. (38), döviz bürosu ve apart otel işletmecisi E.Ç. (62) ve kapatılan Zaman Gazetesi'nin Marmaris temsilcisi İ.A. (49) gözaltına alındı. Operasyon kapsamında aranan H.Ç.'nin ise iki hafta önce gayrimenkullerini eşinin üzerine devredip, boşandıktan sonra yurt dışına kaçtığı belirlendi. Gözaltına alınan beş şüpheli polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. (DHA)

        AKSARAY'DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 18 ZANLIDAN 3'Ü TUTUKLANDI

        Aksaray merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 18 zanlıdan 3ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında 8 kişiyi daha gözaltına aldı. Böylece operasyonda gözaltına alınanların sayısı 48e yükseldi.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) akademik ve idari personeli olduğu öğrenilen 18i, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 3ü tutuklandı, 15i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 10 şüphelinin arandığı, aralarında eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acarın da bulunduğu 30 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

        Aksarayda FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda, 20 Ekimde Aksaray merkezli Konya, Mersin, Adana, Kayseri, Ankara, Aydın ve İzmirde, aralarında eski ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acarın da bulunduğu 58 ASÜ akademik ve idari personeli hakkında yakalama kararı verilmiş, 40 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        EDİRNE'DE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Edirne'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i kadın 3 kişi gözaltına alındı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün düzenlendiği sohbetlere katıldığı belirtilen Ankara'da gümrük memuru olarak görev yapan R.D.S. ile Bursa'da İl Sağlık Müdürlüğü'nde sağlık memuru E.K. ve Edirne'de örgüt yurtlarında ablalık yaptığı belirtilen A.B.'yi gözaltına aldı. 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)

        ADIYAMAN İL MÜFTÜLÜĞÜ'NDE 5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

        Adıyaman İl Müftülüğü'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon 5 şüpheli gözaltına alındı.

        Askeri darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında Adıyaman İl Müftülüğü'ne operasyonu düzenlendi. Bu sabah yapılan operasyonda müftülükte görevli 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolleri ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        BARTIN'DA GÖZALTINA ALINAN 9 POLİS ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bartın merkezli 4 ilde FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan, aralarında şube müdürü ve komiserlerin de bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Geçen hafta Bartın merkezli Tokat, Zonguldak ve Ankara'da FETÖ yapılanmasına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan, aralarında şube müdürü ve komiserlerin bulunduğu 9 polis emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye çıkartıldı. (IHA)

        BURSA ADLİYESİ'NDEN 30 PERSONEL FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

        Bursa Adliyesi'nde aralarında yazı işleri müdürleri ile kâtiplerin bulunduğu 30 memur ihraç edildi.

        Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle görevden alınan kamu personeliyle ilgili Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'nin 29 Ekim'deki mükerrer sayısında yayınlandı. İhraç edilen kamu görevlileri arasında Bursa Adliyesi'nde görev yapan Yazı işleri müdürleri Ali S., Fazlı K., Mustafa Y., Salim G. Katipler, Abdülsamet Y., Akif G., Ali Osman Ö., Celil Y. , Fatih D., Fatma K. E., Gülsüm Bayrak, Hamdi Demirci, Hasan Basri Uysal, Hikmet B., Hüseyin A., Miraç B., Muhammet A. , Muhammet Emin Ç., Okun G., Özgür Ç., Rıdvan S., Samet Ç., Talha Ö., Usami G. , Zehra M., İcra Müdür Yardımcıları Eşref K., Şaban K., Mübaşirler, Muhammet E., Ömer D., Gemlik Adliyesi Yazıişleri Müdürü İsrafil P. bulunuyor. (DHA)

        ESKİ REKTÖR BİRİNCİOĞLU İLE BİRLİKTE 10 ADÜ PERONELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Aydın'da devam eden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu'nun da bulunduğu 10 ADÜ personeli adliyeye sevk edildi.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Aydın Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerinin Efeler ilçesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda ADÜ eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ile birlikte 1 doçent, 3 öğretim görevlisi, 1 araştırma görevlisi ve 2 sağlık personelinin aralarında bulunduğu 10 ADÜ personeli gözaltına alınmıştı. Adreslerinde arama yapılan şüphelilerin, şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddia edilmişti.

        Aydın Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 10 şüpheli, bu sabah saatlerinde Aydın Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerin adliyedeki sorgularının devam ettiği öğrenildi. (IHA)

        FETÖ'NÜN MAHREM YAPI VE İDEOLOJİK KANADI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Uşak'ta FETÖ/PDY'ye yönelik yapılan operasyonda geçen hafta gözaltına alınan 30 kişiden 16'sı adliyeye sevk edildi.

        Uşak'ta 15 Temmuz darbe girişinin ardından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Bu kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerinin son olarak yaptığı operasyonda gözaltına aldığı, örgütün "mahrem yapı" ile "ideolojik kanadı" olduğu öne sürülen ve aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 30 kişiden 16'sı sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

        Diğer şüphelilerin KOM şubede ifade verme işlemleri devam ediyor. (IHA)

        DÜZCE'DE 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Düzce merkezli 4 ili kapsayan FETÖ operasyonunda 10 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgilere göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan FETÖ soruşturması kapsamında terör örgütü ile bağlantılı Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneğinin (DEGDER) yönetim kadrosuna Düzce KOM Şube Müdürlüğü tarafından Düzce merkezli Bursa, Gümüşhane, Aydın illeri ile Yığılca ilçesinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla 10 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (IHA)

        TEKİRDAĞ'DA FETÖ'NÜN "KADIN YAPILANMASI"NA OPERASYON: 22 KİŞİ GÖZALTINDA

        Tekirdağ'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "örgütün kadın yapılanmasına" yönelik operasyonda, 22 kişi gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün kadın yapılanmasında yer aldığı ileri sürülen kişilere yönelik, Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri operasyon düzenledi

        Bu çerçevede gözaltına alınan 22 kadından emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişi, Tekirdağ Adliyesine sevk edildi. (AA)

        IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

        Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığınca Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Iğdır Üniversitesi rektörü Prof. Dr, İbrahim Hakkı Yılmaz, dün gece yarısı Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi ekipleri tarafından evinden alındı. Doktor kontrolünden sonra emniyete götürülen Rektör Yılmaz'ın sorgulaması tamamlandıktan sonra mahkemeye çıkarılacak.

        Öte yandan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Iğdır Üniversitesi'ne yapılan operasyonda 57 akademisyen gözaltına alınmış, bunlardan 11'i tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. (DHA)

        KAHRAMANMARAŞ'TA 21 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada kamu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında DSİ 20. Bölge Müdürlüğü imamı olduğu iddia edilen Havza Yönetimi ve Tahsisler Şube Müdürü Mehmet Hayri Bostan, infaz koruma memurları ve adliye çalışanlarının da olduğu 21 kişi eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

        Sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelilerden 18nin cep telefonunda örgüt üyelerinin kullandığı gizli mesajlaşma uygulaması "ByLock" bulunduğu belirtildi.

        Hakkında yakalama kararı bulunan 2 kişinin firari olduğu öğrenildi. (AA)

        KONYA'DA 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda FETÖ üyesi olduğu iddia edilen, aralarında doktor, imam ve öğretmenlerin bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

        Ereğli Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ